2018. február 20. Aladár, Álmos napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

[1] 2 3   Következő >
 

Bach-virágterápia és az önismeret IV. rész

Bach-virágterápia és az önismeret IV. rész nyitókép

A Bach virágesszenciák mind egy-egy viselkedési-érzelmi mintát, helyzetet tárnak elénk. Így segítve minket fejlődésünkbe. Ma már nagyon gyönyörű Bach-virágterápia kártyasorozatot lehet kapni. Ezekből húzva, útmutatást kaphatsz a változtatandó tulajdonságoddal, helyzeteddel kapcsolatban. Ha nincs kártyasorozatod, akkor látogass el a www.ebredesbt.hu weboldalra, ahol a „Válassz virágot” címszó alatt ugyanezt megteheted.


Dátum: 2010. 05. 29. 13:51

 

Bach-virágterápia és az önismeret II. rész

Bach-virágterápia és az önismeret II. rész nyitókép
A Bach-virágesszenciák mind egy-egy viselkedési-érzelmi mintát, helyzetet tárnak elénk. Így segítve minket fejlődésünkbe. Ma már nagyon gyönyörű Bach-virágterápia kártyasorozatot lehet kapni. Ezekből húzva, útmutatást kaphatsz a változtatandó tulajdonságoddal, helyzeteddel kapcsolatban. Ha nincs kártyasorozatod, akkor látogass el a www.ebredesbt.hu weboldalra, ahol a „Válassz virágot” címszó alatt ugyanezt megteheted.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Bach-virágterápia és az önismeret

Bach-virágterápia és az önismeret nyitókép Az önismereti úton szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Ahhoz, hogy jobban megismerd önmagad, hogy teljesebbé és jobbá tehesd saját életedet. Nagyon fontos, hogy nincsenek rossz tulajdonságok. Csupán valamit elnyomunk, nem használunk, vagy erőteljesebben, hangsúlyosabban alkalmazzuk életünkben. Ha ezeket felismerjük, és rendbe tesszük önmagunkban, akkor sokkal jobban, magabiztosabban fogunk boldogulni az életben. A Bach-virágesszenciák mind egy-egy viselkedési-érzelmi mintát, helyzetet tárnak elénk. Így segítve minket fejlődésünkben.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Életvidámság és energia a mindennapokhoz

Életvidámság és energia a mindennapokhoz nyitókép Fáradtan, lehangoltan, a téli napokon jól jönne egy kis életkedv, egy kis energia? Jó lenne, ha a reggeli ébresztőóra hangja nem egy újabb szürke, unalmas, rutinmunkákkal terhelt napot jelenítene meg? A Hornbeam (Gyertyán) megoldást hozhat ezekre a problémákra, és abban is segít, hogy a rengeteg elintézendő feladat ne nyomasztó teherként nehezedjen Önre. Erőt ad a feltornyosuló feladatok elvégzéséhez, kilendít a túlhajszoltság állapotából. Hosszabb betegeskedés után is segítségül hívható, hogy erőt adjon az ismételt munkába álláshoz. Ha már régóta sivárnak éli meg napjait, melyek csupa egyhangúságot hoznak, és már csak megszokásból végzi teendőit, akkor hosszabb ideig ajánlott ennek a virágnak az esszenciáját használni. Így ismét élénkké válhat, szellemileg önmagára találhat.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Egyedüllét Karácsonykor

Egyedüllét Karácsonykor nyitókép A szeretet ünnepének közeledtekor bizony az egyedül élőkre sokkal könnyebben rátör a magány érzése. Ilyenkor sorba veszik a már elhunyt szeretteiket, vagy elgondolkodnak azon, hogy őket miért bünteti az élet társtalansággal. Azoknak szeretnénk most egy kis reménysugarat küldeni, akik teljesen egyedül érzik magukat. Akiknek e gyönyörű ünnep csak a magányt és a szomorúságot hozza el. Az alábbi egyszerű, de annál gyönyörűbb virágokkal és segítő hatásukkal szeretnék segíteni, hogy ez az ünnep másként teljen. Ez az ünnep szebb legyen!


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Dadogás kezelése

Dadogás kezelése nyitókép A dadogás nem csak annak kellemetlen, aki szeretné kifejezni magát, hanem annak is, aki hallgatja. Hiszen nem tudjuk, hogy mi a helyes viselkedési egy ilyen szituációban. Mindenesetre ne próbáljuk meg helyette befejezni a mondatot, vagy kitalálni mi is történt vele, csak hogy megússzuk a kínos helyzetet. Azzal sem segítünk neki, ha nyugtatgatni próbáljuk, mert attól általában még feszültebbé válik. Ne akarjuk a kellemetlen helyzetet viccelődéssel, vagy nevetéssel oldani. Helyes viselkedési forma, ha folyamatosan fenntartjuk vele a szemkontaktust. Éreztessük vele, hogy kíváncsiak vagyunk a mondanivalójára. Legyünk türelmesek. Viselkedjünk vele teljes mértékig természetesen. Így tudjuk segíteni feszültségének oldódását.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Szólít a természet

Szólít a természet nyitókép A húgyúti gyulladások nagyon megnehezítik a mindennapokat. Ráadásul nem megfelelő kezelése esetén a gyulladás akár a vesére is ráhúzódhat. Tehát ne hanyagoljuk el a szakszerű kezelést, és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy végérvényesen búcsút inthessünk ennek a problémának! A vizeletet a vese választják ki, a húgyhólyag gyűjti össze, és a húgycső vezeti ki a szervezetből. A húgyúti fertőzéseket okozhatja felfázás, kintről bekerülő baktérium, ciszta, kő, daganatos betegség, vese megbetegedése, prosztata problémák. Külső fertőzés esetén a baktériumok általában a koszos illemhelyekről, székletből, hüvelyből kerülnek a húgycsőbe. Ezért nagyon fontos a megfelelő higiéniára való igény kialakítása már apró gyermekkorban.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Szervezetünk tévedése: az allergia

Szervezetünk tévedése: az allergia nyitókép Sajnos mára az allergia is népbetegség lett, mely akár egész évben nehézségeket okozhat, hiszen pár hónap kivételével szinte mindig nyílik valamilyen növény, mely virágporát szabadon engedi. Ráadásul számos olyan formája is egyre gyakoribb az allergiának, mely nem a virágporokkal kapcsolatos, ezért ez állandóan nehezíti életünket, mint például a fémek, élelmiszerek, gyógyszerek, gombák, állatok, stb.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Korunk betegségei: pánik, fóbia

Korunk betegségei: pánik, fóbia nyitókép Többször is váratlanul, minden előjel nélkül bekövetkezett rosszullét után szorongás keletkezhet bennünk a következő esetleges rosszullét lehetősége miatt. Ha ez a szorongás, félelem állandósul bennünk, akkor sajnos felmerülhet a gyanú bennünk, hogy esetleg pánikbetegséggel van dolgunk.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A félelem szorításában

A félelem szorításában nyitókép A félelemnek sokféle megjelenési formája létezik. Ugyanis nem mindegy, hogy mitől félünk, vagy hogyan félünk. Félhetünk konkrét dolgoktól, de félhetünk meg nem magyarázhatóaktól is. Félhetünk annyira, hogy szinte ledermedünk, de lehet, hogy inkább folyamatos szorongással éljük mindennapjainkat. Vagy túlzottan félthetjük a hozzánk közelállókat.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

[1] 2 3   Következő >