2018. február 20. Aladár, Álmos napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

< Előző   1 [2] 3   Következő >
 

Nevünkben a sorsunk

Nevünkben a sorsunk nyitókép Nomen est omen! Nevünkben a sorsunk - és ezt valóban mondhatjuk, mert bizonyos mértékig a sorsunkat is meghatározza a nevünk. A teljeskörű numerológiai elemzésben a születési időpont és a név összetevőinek rezgését is vizsgáljuk. Mivel a numerológia nem csak a rezgések, a szimbólumok, hanem a ciklusok tudománya is, így vizsgálni kell az egyéni időritmust és időciklusokat is.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Harmónikus párkapcsolataink

Harmónikus párkapcsolataink nyitókép Gyermekkorunk tapasztalatai, információi, elvei mélyen belénkrögzültek, és akár tudjuk, akár nem ezek bizony tudatalattinkból irányítanak bennünket. Például élhet bennünk egy félelem, attól, hogy nem fogunk tudni mégsem máshogy viselkedni a párkapcsolatunkban, ezért inkább – nem tudatosan, de bizony - távol tartjuk magunkat a másik nemtől. Ebben az esetben a Mimulus-t adagolva bátorságot kapunk ahhoz, hogy kipróbáljuk magunkat egy kapcsolatban. Dr. Edward Bach kutatásai során olyan gyógyíreket keresett, melyek nem a test gyógyulását, hanem inkább a személyiség emelkedését szolgálják.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Gyógyírek a léleknek

Gyógyírek a léleknek nyitókép Dr. Edward Bach (az esszenciák megalkotója) egész orvosi pályafutása alatt azokat a gyógyszereket tartotta jónak, melyek életadók és építőek a szervezet és a szellemiség, a lélek számára. Ezért kutatásai során nem is gondolt arra, hogy fémekből készítsen gyógyírt, hiszen ezek az embernél alacsonyabb szinten helyezkednek el. Az állatokat pedig kegyetlenségnek tartotta gyógyszerek készítésére felhasználni. Így maradtak számára a növények. Úgy gondolta, hogy a növények felhasználása nem számít kegyetlenségnek, hiszen az „ő” vágyuk az emberiség hasznára lenni.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A jövő orvoslása

A jövő orvoslása nyitókép Dr. Edward Bach is rámutatott, hogy a betegség a személyiség tévedésén alapszik, mely nem megfelelő gondolkodási és cselekvési formában mutatkozik meg. Ezért szükségszerű a teljes gyógyuláshoz ennek okait felkutatni, és azt gyógyítani. Mindezt annyira fontosnak érezte, hogy több írást is megjelentetett ezzel kapcsolatban. Orvosi konferenciákon hangot adott ezen véleményének, és nagyon bízott abban, hogy kollégái is elfogadják e nézetet, melyet már Hippokratész, Paracelsus, és Hahnemann is megfogalmazott és követett.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A betegség dr. Edward Bach szemléletében

A betegség dr. Edward Bach szemléletében nyitókép Dr. Edward Bach gyógyítói munkásságában Paracelsus és Hahnemann meggyőződését követte, miszerint a test betegsége a lélek és a személyiség közötti diszharmóniának a következménye. Véleményük szerint akkor betegszünk meg, ha nem figyelünk lelkünk szavára, mely ösztönös megérzéseinken, vágyainkon keresztül próbálja mutatni számunkra a követendő irányt.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A Bach-virágterápia megalkotója

A Bach-virágterápia megalkotója nyitókép Dr. Edward Bach 1886. szeptemberében született egy walesi rézöntő családban. Már fiatalkorában észrevehető volt, hogy érdeklődése nem az édesapja mestersége felé irányul, hanem inkább a gyógyítás, és a filozófia felé. Nagy érdeklődéssel figyelte és jegyezte fel a munkások körében előforduló testi betegségek lelki hátterét. Orvosi tanulmányait Londonban 20 éves korában kezdte el, majd pályafutása baleseti sebészeti osztályon indult.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Mi a Bach-virágterápia?

A Bach virág terápiát Dr. Edward Bach angol homeopata orvos dolgozta ki az 1930-as években, és azon az elméleten alapszik, miszerint bizonyos virágok energiarezgései gyógyító hatással vannak az emberek lelki és pszichés állapotára. Dr. Bach felismerte, hogy a leki egyensúly felborulása áll különbözô betegségek kialakulásának hátterében. A lelki hatáson keresztül gyógyíthatók a testi panaszok is. A virágesszenciák segítenek az önismeretben, a "belső gyermek" gyógyításában, támogatják az öngyógyító folyamatokat, visszaállítják a lelki harmóniánkat. A Bach-virág cseppek és további Eszenciák (Advanced Essences) segítenek, különbözô negativ, illetve zavaró lelki és kedélyállapotok (pl. türelmetlenség, kicsinyesség, bizonytalanság, féltékenység, irígység) legyôzésében és átalakításában (transzformációjában).A Bach-féle virágesszenciák természetes és szelíd módon enyhítik és harmonizálják a negatív állapotokat. Segítenek akut és krónikus lelki problémák enyhítésében vagy megoldásában, támogatják a személyiségfejlődést. Fontos szerepet játszanak a betegségeket kiváltó helyzetek kiküszöbölésében is. Segítenek: félelem, szorongás, kisebbségi komplexusok, bátortalanság, szomorúság, türelmetlenség, elégedetlenség, agresszió, vizsgadrukk, félelmek, depresszió, megrázkódtatások, csalódottság, ingerlékenység, apátia, túlterheltség, feledékenység, alvászavarok, rémálmok, irigység, büszkeség, intolerancia, kishitűség, pánik és stressz esetén. Támogatnak bennünket fogyókúránknál, feltéve, ha tisztában vagyunk helytelen étkezési szokásunkkal, és annak gyökerével.
A virágesszenciák önállóan nem alkalmasak pszichés vagy testi betegségek gyógyítására, viszont minden gyógymódot hatékonyan támogatnak.
Ma a virágesszenciák Nyugat-Európában részét képezik a házpatikáknak, és számos orvos, pszichiáter és természetgyógyász alkalmazza őket.
Bejelentkezés a terápiára


Dátum: 2008. 04. 17. 12:00        Forrás: Bach virágterápia blog

 

A virágok rövid leírása

1. Agrimony - Apróbojtorján - Agrimonia eupatoria, Odermennig
Az őszinteség virága - A látszatharmóniától ... A belső békéig
A vidámság látszata mögé rejti gondjait. Az apróbojtorján az õszinteség virága, amely elfogadtatja velünk saját személyiségünket.
2. Aspen - Rezgőnyár - Populus tremula, Espe, Zitterpappel
A sejtelem virága - A sötét előérzettől ... A tudatos érzékenységig
Megmagyarázhatatlan félelmeket és aggodalmakat érez, ideges és nyugtalan
3. Beech - Bükkfavirág - Fagus sylvatica, Rotbuche
A tolerancia virága - A megértés nélküli kritizálástól ... A megértésig
Kritikus és intoleráns mások iránt.
4. Centaury - Kis ezerjófû - Centaurium umbellatum, Tausendgüldenkraut
A szolgálás virága - A passzív szolgálástól ... Az aktív szolgálásig
Nehezen tud nemet mondani, és igyekszik mások kedvében járni
5. Cerato - Kékgyökér - Ceratostigma willmottiana, Bleiwurz
Az intuició virága - A gyenge ítélőképességtõl ... A belsõ bizonyosságig
Saját ítéletképességében kételkedik
6. Cherry Plum - Cseresznyeszilva - Prunus cerasifera, Kirsch-Pflaume
A higgadtság virága - A túlfeszítettségtől ... Az ellazulásig
Fél, hogy elveszti a kontrollt saját viselkedése felett
7. Chestnut Bud - Fehér vadgesztenye rügy - Aesculus hippocastanum, Rosskastanie
A tanulás virága - A könnyelmûségtõl ... A tapasztalatig
Képtelen okulni tapasztalataiból, mindig ugyanazokat a hibákat ismétli
8. Chicory - Katángkóró - Cichorium intybus, Wegwarte
Az anyaság virága - A követelőző szeretettől ... Az önzetlen szeretetig
Túlzottan birtokló és elvárásai vannak másokkal szemben
9. Clematis - Erdei iszalag - Clematis vitalba, Weisse Waldrebe
A realitás virága - A realitásból való menekülés helyett ... A realitás alakításáig
Ábrándozó és többnyire érdektelen a jelen iránt
10. Crab Apple - Vadalma - Malus Pumila, Holzapfel

Dátum: 2008. 04. 16. 13:03        Forrás: Bach virágterápia blog

 

2. Aspen - Rezgõnyár

A sejtelem virága

A sötét elõérzettõl ... A tudatos érzékenységig
„Nem valóságos, megmagyarázhatatlan félelmekre. Amikor a beteget baljóslatú sejtelmek kínozzák, valamilyen szörnyûséges dolog eljövetelétõl fél, amelyrõl maga sem tudja, hogy mi is valójában. E tétova, rejtélyes félelmek nappal és éjjel egyaránt kísértenek. Az ilyesfajta problémáktól szenvedõ emberek nem szívesen osztják meg másokkal félelmeiket."

Kulcsszimptómák:
Megmagyarázatlan, sejtelmes szorongás
Balsejtelmek, rossz elõérzet
Rémálmok gyötrik, éjszaka felébred, és nem tud újra elaludni
Üldözési mánia, a gyermek nem akar egyedül maradni, a sötétben aludni, mert fél, de nem tudja megmondani mitõl

Kezelés utáni pozitív állapotváltozás:
Fejlett, tudatos érzékelõképesség
Félelem nélkül, bizakodva halad elõre
Nagyfokú érzékenység, melynek az ember teljesen tudatában van, és ezt a képességét ki is használja

Testi szimptómák:
Allergia, idôjárás érzékenység, légzészavarok, hormonzavar, látási zavarok, gerincproblémák, különösen a nyaki csigolyáknál.

Meridián & csakra:
máj, vastagbél, solarplexus csakra

Hasonló eszenciák:
Mimulus, Vervain

Megerõsítések:
„VIGYÁZNAK RÁM"
„NYITOTT VAGYOK"
„ERÕS VAGYOK"


Dátum: 2008. 04. 09. 12:04        Forrás: Bach virágterápia blog

 

Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach 1886. szeptember 24-én született Birminghamben. 1920-tól 1922-ig egy londoni homeopátiás kórházban dolgozott, ahol alaposan tanulmányozta Samuel Hahnemann-nak, a homeopátia atyjának eredeti iratait. Bach a homeopátia alapelveibõl kiindulva újfajta gyógyászati rendszert fejlesztett ki, méghozzá pusztán pszichológiai kritériumok alapján válogatta össze az új rendszert alkotó homeopátiás gyógyszereket.

Fáradozásait siker koronázta: módszerével átütõ sikereket ért el. Ezzel azonban még nem érte be. Meggyõzõdése szerint léteznie kellett egy, a hagyományos homeopátiánál egyszerûbb, “eredetibb” módszernek is. Ennek felkutatására vállalkozva, 1930-ban, szakmai sikereinek csúcsán, feladta jól menõ londoni praxisát és Walesbe költözött. Vidéki magányában egyszerû, könnyen használható és tiszta gyógyszerek után kutatott a természetben. Magas rezgésû növényeket keresett, amelyekkel jellemhibákat, érzelmi zavarokat lehet korrigálni és a személyiséget stabilizálni.Bach így bukkant összesen 38 virágzó növényre, amelyek közül a legtöbb nem tartozik a hagyományos értelemben vett gyógynövények közé, tehát nem avatkoznak bele szervezetünk biokémiai folyamataiba, sokkal inkább energetikai úton hatnak rá. Dr. Bach több éves tanulmánya során 38 virágot kisérletezett ki, és írt le. Mindegyik virágot egy-egy lelkiállapothoz rendelte, s ezeket 7 nagy csoportba sorolta:

- a félelem
- a bizonytalanság
- az érdektelenség
- a magányosság
- a túl érzékenység
- a kétségbeesés
- a túlzott aggódás.
Bejelentkezés terápiára


Dátum: 2008. 04. 08. 10:00        Forrás: Bach virágterápia blog

< Előző   1 [2] 3   Következő >