2018. március 19. József, Bánk napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

 

Egyedüllét Karácsonykor

Egyedüllét Karácsonykor nyitókép A szeretet ünnepének közeledtekor bizony az egyedül élőkre sokkal könnyebben rátör a magány érzése. Ilyenkor sorba veszik a már elhunyt szeretteiket, vagy elgondolkodnak azon, hogy őket miért bünteti az élet társtalansággal. Azoknak szeretnénk most egy kis reménysugarat küldeni, akik teljesen egyedül érzik magukat. Akiknek e gyönyörű ünnep csak a magányt és a szomorúságot hozza el. Az alábbi egyszerű, de annál gyönyörűbb virágokkal és segítő hatásukkal szeretnék segíteni, hogy ez az ünnep másként teljen. Ez az ünnep szebb legyen!


 Wild Rose virágesszencia segíthet azoknak, akik nagyon szomorúak, vagy már eltompultak, beletörődtek egyedüllétükbe, körülményeikbe. Akik már nem is törekszenek helyzetük megváltoztatásán.
Ennek a gyönyörű virágnak a segítségével ismét életerő költözhet be hozzánk. Lerázhatjuk a beletörődésünket, és érezhetjük, amint napról napra feltölt minket az élet energiája, és ismét képesek leszünk „részt venni az életben”.
Ez az esszencia hosszú idő alatt hozhatja meg a változást, ha már több éve is ebben az állapotban élünk.

 Gentian virága nem képes az elhunyt halottainkat visszahozni, de reményt adhat számunka, és képessé tehet bennünket az életünk pozitív oldalainak megpillantására. Ez a törékeny, kicsiny növény tökéletesen mutatja a mi törékenységünket, sérülékenységünket. Pont ez által változtat minket erősebbé, bizakodóbbá. Képesek leszünk általa elfogadni a helyzetünket, és erőt kapunk a továbbhaladásunkhoz. Erőt kapunk ahhoz, hogy ne adjuk fel, még akkor sem, ha sorozatos párkapcsolati kudarcok érnek bennünket. Segít, hogy ismét és ismét nekivágjunk feladatunknak csüggedés nélkül.

 Gorse virágesszencia segíthet számunkra, ha már teljesen feladtuk, mert már beleuntunk, belefáradtunk, életünkbe. Segíthet amikor már egyáltalán nem látunk lehetőséget a változtatásra, és már nem is akarjuk formálni életünket. Azonban ez az energiától vibráló virág behozza a napsütést az életünkbe. Reményt csillant fel bennünk, és segít, hogy ne adjuk fel. Segít, hogy a velünk történt rossz dolgokban, „sorscsapásokban” felismerhessük a miértet. A miértet, mely megmutathatja, hogy hogyan és merre tovább, hogy kijussunk ebből a zsákutcából.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58


Szerző: Tolnai Erzsébet Éva

Kapcsolódó link: www.ebredesbt.huVissza a hírekhez