2018. március 19. József, Bánk napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

 

Életvidámság és energia a mindennapokhoz

Életvidámság és energia a mindennapokhoz nyitókép Fáradtan, lehangoltan, a téli napokon jól jönne egy kis életkedv, egy kis energia? Jó lenne, ha a reggeli ébresztőóra hangja nem egy újabb szürke, unalmas, rutinmunkákkal terhelt napot jelenítene meg? A Hornbeam (Gyertyán) megoldást hozhat ezekre a problémákra, és abban is segít, hogy a rengeteg elintézendő feladat ne nyomasztó teherként nehezedjen Önre. Erőt ad a feltornyosuló feladatok elvégzéséhez, kilendít a túlhajszoltság állapotából. Hosszabb betegeskedés után is segítségül hívható, hogy erőt adjon az ismételt munkába álláshoz. Ha már régóta sivárnak éli meg napjait, melyek csupa egyhangúságot hoznak, és már csak megszokásból végzi teendőit, akkor hosszabb ideig ajánlott ennek a virágnak az esszenciáját használni. Így ismét élénkké válhat, szellemileg önmagára találhat.

 Ha azonban már a teljes testi, lelki kimerültség állapotát éli, akkor az Olive (Olajfa) segíthet. Erre a növényre akkor lehet szüksége, ha már legszívesebben csak aludna, mert minden ereje elfogyott. Mikor már sírni tudna a fáradtságtól. Ennek a virágesszenciának a használatával szükség esetén segítségül hívhatja az univerzum kimeríthetetlen energiáját. Továbbá azt is tudatosítja, hogy a test energia készlete véges, és a folyamatos túlterhelés megbetegedéshez vezethet. Hozzásegíti, hogy az energiáját megfelelően be tudja osztani. Az esszencia alkalmazásánál fontos, hogy a felmerülő alvásigényének tegyen eleget és ne élénkítő szerekkel próbálja meg ellensúlyozni fáradtságát. Az erőnlét megtartásához szükséges a megfelelő mennyiségű alvás, minőségi étkezés, rendszeres testmozgás. A jó kondícióhoz társuló pozitív életkedv együtt elfelejteti Önnel még a stressz létezését is.

 A teljes fásultságból, energetikátlan állapotból, egykedvűségből segíthet kilábalni a Wild Rose (Vadrózsa). Visszaadhatja életkedvet, örömet az élethez, hogy ismét érdekesnek és izgalmasnak lássa a világot. Azoknak is nagy segítségére lehet ennek a virágnak az esszenciája, aki betegesen unatkozik, teljesen üresnek, elhagyatottnak érzi magát. Aki beletörődött az életébe és már nem vár semmiféle javulást, pozitív változást. Mikor úgy érzi, hogy nem tud változtatni a körülményein, teljesen csőd az élete és ezt már el is elfogadja. Kétségbeejtő sorsáról nem panaszkodik. Szintén jellemzője ennek az állapotnak, mikor az élethelyzet negatív megjelenéseit családi örökségként éli meg, melyen nem lehet változtatni. Aki úgy gondolja, hogy már így kell leélnie az egész életét. Az esszencia alkalmazásánál elkezdheti érezni, amint az életerő feltölti, ahogy ismét kívánkozik az életbe, társaságba vágyik, visszatalál életigenlő önmagához.
Mivel a fent vázolt érzelmi állapot igen mély, ezért a tartós változáshoz mindenképpen hosszan tartó alkalmazás ajánlott.

Mindenkinek derűvel, életvidámsággal és vibrálással teli napokat, hónapokat kívánok.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58


Szerző: Tolnai Erzsébet Éva

Kapcsolódó link: www.ebredesbt.huVissza a hírekhez