2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

 

Harmónikus párkapcsolataink

Harmónikus párkapcsolataink nyitókép Gyermekkorunk tapasztalatai, információi, elvei mélyen belénkrögzültek, és akár tudjuk, akár nem ezek bizony tudatalattinkból irányítanak bennünket. Például élhet bennünk egy félelem, attól, hogy nem fogunk tudni mégsem máshogy viselkedni a párkapcsolatunkban, ezért inkább – nem tudatosan, de bizony - távol tartjuk magunkat a másik nemtől. Ebben az esetben a Mimulus-t adagolva bátorságot kapunk ahhoz, hogy kipróbáljuk magunkat egy kapcsolatban. Dr. Edward Bach kutatásai során olyan gyógyíreket keresett, melyek nem a test gyógyulását, hanem inkább a személyiség emelkedését szolgálják.

Hiszen a betegség (Bach szerint) a lelkünk és az egyéniségünk között feszülő konfliktus miatt keletkezik, amiről pontos információt kaphatunk, ha megfigyeljük önmagunkat.

A betegség információ a bennünk lévő feszültségről, problémáról. Ezért információt kell küldeni a személyiségünk számára, hogy képes legyen felismerni a baj eredetét, okát. Ugyanis amikor feszültség keletkezik bennünk, akkor az energiamezőnkben (auránkban) torzulás jön létre. A megfelelő virágesszencia információt küld a személyiségünknek, hogy képesek legyünk felismerni ezt a hibát, majd a növény a rá jellemző frekvenciájával az auránkban elkezdi kisimítani az energetikai blokkot, és így állítja helyre harmóniánkat.

Az aurában keletkező torzulás minél hamarabb kerül kijavításra, annál kisebb az esélye, hogy a feszültség a testben, mint betegség megjelenhessen.

Dr. Edward Bach az áztatásos vagy forralásos módszerrel vonta ki a növényekből a gyógyuláshoz szükséges információkat, rezgéseket, melyek képesek minket az alacsony szintünkről ismét a harmonikus állapotunkba emelni. A 38 féle növényből készített esszenciasorozatból, mindegyik esszencia 1-1 harmonikus magatartásmintát tartalmaz, sajátos frekvenciájával. Ebből 12 az úgynevezett típusesszencia, mely az egyes emberi karaktereket segíti.

Ezért mindenképpen érdemes megállapítani, hogy a kezelni kívánt probléma egy életszituációra adott érzelmi változás miatt bekövetkező betegség, vagy karaktertípusunkból adódó nehézség, mely állandóan ugyanolyan próbatételek elé állít bennünket.

Bach-esszenciák nem csak a betegségekben, hanem bármely életterületünkön fellépő problémánkban is képesek segítséget nyújtani. Például egy nagyon leegyszerűsített párkapcsolati problémán keresztül kövessük végig a folyamatot.

Gyermekkorunk tapasztalatai, információi, elvei mélyen belénk rögzültek, és akár tudjuk, akár nem ezek bizony tudatalattinkból irányítanak bennünket. Tehát ha valaki olyan családban nőtt fel, ahol mindennapi program volt a veszekedés, akkor felnőttkorunkban – nagyon leegyszerűsítve a példát – két irányba indulhatunk:
vagy egyáltalán nem akarjuk követni ezt az életformát,
vagy ugyanolyan életet élünk, mint szüleink.

 Ha az első megoldást választottuk, és mégis egyedül élünk, akkor bizony tovább kell kutatni, hogy hol is áll a személyiségünk tévedése. Például élhet bennünk egy félelem, attól, hogy nem fogunk tudni mégsem máshogy viselkedni a párkapcsolatunkban, ezért inkább – nem tudatosan, de bizony - távol tartjuk magunkat a másik nemtől. Ebben az esetben a Mimulus-t adagolva bátorságot kapunk ahhoz, hogy kipróbáljuk magunkat egy kapcsolatban.

Tehát ebben az esetben a személyiség félelme hozta létre az energiamezőben a torzulást és ott tárolódott is, ezért nem volt képes máshogyan cselekedni. A Mimulus hatására az aurában az energetikai blokk kisimult, megszűnt. Így az egyéniségünkből törlődött a gát, és most már képesek leszünk párkapcsolatot létrehozni.

Mivel a virágok az aurában fejtik ki jótékony hatásukat, ezért bármilyen gyógyszeres, illetve terápiás kezeléssel összhangba hozhatók, melyek a testre irányítják gyógyító erejüket.

Minél jobban megértjük testünk, személyiségünk igényeit, annál kiegyensúlyozottabb és boldogabb életre leszünk képesek.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58


Szerző: Tolnai Erzsébet Éva

Kapcsolódó link: www.ebredesbt.huVissza a hírekhez