2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Bach-virágterápia

Bach-virágterápia

 

Nevünkben a sorsunk

Nevünkben a sorsunk nyitókép Nomen est omen! Nevünkben a sorsunk - és ezt valóban mondhatjuk, mert bizonyos mértékig a sorsunkat is meghatározza a nevünk. A teljeskörű numerológiai elemzésben a születési időpont és a név összetevőinek rezgését is vizsgáljuk. Mivel a numerológia nem csak a rezgések, a szimbólumok, hanem a ciklusok tudománya is, így vizsgálni kell az egyéni időritmust és időciklusokat is.

 

A családi név
az alaptulajdonságokat,
az öröklött hajlamokat és
az öröklött lehetőségeket képviseli.

A keresztnév
az egyéni lehetőségeket,
az öröklött tulajdonságokra épülő legegyénibb jellemvonásokat,
a jövő lehetőségeit,
a megvalósítható pályát,
az életút irányát,
az önmegvalósulás esélyét mutatja.

A felvett név szerepének erős hangsúlya van, mert
új viselkedési formát
új lehetőségeket mutat, amelyet

a név megváltoztatásánál,
harmadik név felvételénél,
becenév használatánál,
a leánykori név asszonyi névre cserélésénél

mindenképpen figyelembe kell venni. Hölgyek esetében, mielőtt felvennék a
férjük családjának nevét, előnyös lenne előbb megvizsgálni, hogy az új név
harmonizál-e a saját rezgésükkel.

Az IDŐ szerepe az ember életében


 Mivel a numerológia nem csak a rezgések, a szimbólumok, hanem a ciklusok tudománya is, így vizsgálni kell az egyéni időritmust és időciklusokat is. A numerológiai mátrix felállításánál elsőként azt nézzük meg, hogy milyen az idő ritmusa a képletben. Öt idősáv létezik, az első három sáv ritmusa egyforma, a negyedik és ötödik sáv változik, de mind az öt idősáv vége a 9–es számot adja ki.

Utána vizsgáljuk a Nagy Ciklusokat, amelyek nagy időegységeket jelölnek, majd pedig a Kis Ciklusokat, amelyek megmutatják, hogy az idő haladtával hol tartunk egy időpillanatban. Ez még további mező hatásokra bontható. Az, hogy ilyenkor mi történik az emberrel, abban kétféle alaphatás van:

amije van az embernek, az az eszköztára, és
amije pedig nincs, azt tudatosan létre kell hoznia
mentálisan és lelkileg a tapasztalatok és katarzis révén.

Nem minden esemény jelenik meg ciklusváltáskor az ember életében, mivel vannak a saját nézőpontunkból fontosnak tulajdonított események, amelyek azonban kevésbé jelentősek a karmánk szempontjából. Fiatal lelkeknél az események jól kalkulálhatók előre, mert nekik kevés a szabad akaratuk, mivel sok a kötelező tapasztalásuk, ezért náluk mozgalmasabbak a ciklusváltások. Mindenkire egyformán vonatkozik, idős és fiatal lelkekre egyaránt, hogy állandóan fejlődni kell, mert az a szellemi állapot, amit elértünk, az soha nem egy fix állapot. Bármilyen magasra jutottunk, vissza lehet csúszni. A fejlődés csak felfelé lehetséges, ha megállunk, vízszintesen nincs fejlődés, akkor visszafejlődés van.

Az időritmust kifejezhetjük még a Személyes Évek, Személyes Hónapok és Személyes Napok számaival is. Ezeket összehasonlítva a saját mátrix alapképletével, következtetéseket vonhatunk le a képlet harmóniájából vagy diszharmóniájából a fontos napon lévő dolgok kimenetelére. Igen fontos események előtt ki kellene előre számolni, hogy az időszak milyen rezgéseket fog produkálni számunkra Jó időpontban kötünk-e házasságot, üzleti társulást, a megfelelő időpontban adjuk-e el vagy vásároljuk meg a házunkat?

A ciklusok erősíthetik vagy gyengíthetik az alapképletben meglévő számainkat. Ha nincs abban a mezőben szám és a ciklus által jön létre, ráadásul többszöröződik is, akkor nagyon borulékony lesz a képlet és veszélyessé válhat. Ezek jelezhetik a magánéleti problémákat, a munkahely váltást vagy egyéb, érzelmi életünkre vonatkozó mozgásokat.

Különösen fontos jelentőséggel bírnak ezek a váltakozó ciklusok akkor, amikor egy párkapcsolatban két ember merőben eltérő ritmusáról van szó és meg kellene találni azt a megfelelő alkalmazkodási arányt, amelyet még mindkét fél elviselhetőnek tart. Ez nem könnyű feladat, de ha ismerjük saját magunkat, a képletünket és ismerjük a párunkat, az ő képletét, akkor abból világosan kitűnik, hogy milyen kérdéskörben, melyik fél tud éppen engedni vagy nem engedni a másik részére.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58


Szerző: Papp Katalin Barbara

Kapcsolódó link: www.fejlodes-terapia.huVissza a hírekhez