2018. február 20. Aladár, Álmos napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Egészség

Egészség

< Előző   1 ... 1138 1139 1140 1141 [1142] 1143 1144   Következő >
 

Ha jön a baba, már nem kell a kutya?

Ha jön a baba, már nem kell a kutya? nyitókép Minden egyes szőrrel, bundával, vagy tollal rendelkező állat képes az arra érzékeny egyénekből allergiás reakciót kiváltani. Az állatok nyálában található fehérjék, az ürülékük, a bőrmirigyük olajos váladéka, pihék, vagy épp apró elhalt hámsejtek mind allergének. Ezen allergének közvetlenül a légtérbe juthatnak, vagy az állatok által folyamatosan elhullajtott szőrzet vagy tollak által jutnak el a lakás minden pontjára. Ilyen módon lerakódnak a ruházaton, bútorzaton, ágyakon, szőnyegeken, cipőkön, függőnyökön, sőt még a falakon is. A fűtő- és légkondicionáló rendszerbe bejutva pedig az egész házban megtelepedhetnek.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Az önmegismerés művészete: a pszichodráma

Az önmegismerés művészete: a pszichodráma nyitókép Minden ember életében időnként felerősödik a befelé fordulási igény, ha máskor nem, akkor olyankor, amikor nehéz élethelyzetbe kerülünk. Feltesszük magunknak kérdéseket, miérteket, amelyekkel egyébként csak ritkán foglalkozunk. A befelé fordulásban, a benső csendben találkozót kérhetünk önvalónkkal. Szembesülhetünk azokkal a régóta magunkban hurcolt és jól elrejtett lelki mintáinkkal, melyek ilyenkor kopogtatnak, szót kérnek annak érdekében, hogy végre meghalljuk és megértsük üzenetüket. A mai kor embere pszichésen nagyon terhelt.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Numerológiai rendszerek, numerológiai mátrix

Numerológiai rendszerek, numerológiai mátrix nyitókép Az első számrendszer időszámításunk előtt már 8000 évvel létezett, amivel már rögzíteni tudták a Nap és a bolygók ritmusát. Minden égitesthez egy számot rendeltek hozzá. A Hold fázisait négyszer hét napra osztották és minden naphoz egy bolygót rendeltek hozzá, ami a mai napig is így maradt. Ennek alapján kapcsolható össze az asztrológia és a numerológia egy numeroszkóppá.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Amit a parlagfűről tudni kell

Amit a parlagfűről tudni kell nyitókép A parlagfű észak-amerikai eredetű gyomnövény, mely az 1920-as évektől honosodott meg hazánk területén. Első kedvelt területe Somogy megye vidéke, a Balaton déli partja volt. Innen hódította meg fokozatosan az egész országot. Kiindulási területe azonban máig megőrizte kiemelt szerepét, ugyanis a nyaralók legnagyobb bánatára Magyarország egyik legmagasabb pollenmennyisége Balaton környékén kerül a levegőbe. A parlagfű nevének megfelelően a művelésből kivont, feltört területeken, gyomtársulásokban fordul elő tömegesen. Gyors terjedésében nagy szerepet játszik, hogy nagyon könnyen alkalmazkodik szinte bármilyen talajhoz, nedvességhez. Életrevalóságának ékes bizonyítéka, hogy az ember által megbolygatott, feltört, majd gondozatlanul hagyott területeken azonnal, a legelső fajként megtelepszik.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Amikor parasztasszony voltam

Amikor parasztasszony voltam nyitókép Minden cselekvés, szó, gondolat, érzelem okokat képez, melyeknek következményei lesznek, illetve maguk is okozatok, amelyek korábbi okokra nyúlnak vissza. Gyakran előfordul, hogy a gyilkos az áldozata mellé születik nyomorúságos függőségbe, de megtörtént, hogy az egykori áldozat orvosként, műtét közben lett okozója egykori gyilkosa halálának.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Bocs, véletlenül lefogytam! Nem direkt volt!

Bocs, véletlenül lefogytam! Nem direkt volt! nyitókép Nem akarok senkit megbántani vagy felidegesíteni. Nem érzem magam nagy "fogyókúra-szakértőnek" (életemben sohasem fogyókúráztam még, és most sem teszem!). Így a tudatlanok pimaszságával mesélem el, hogyan is csináltam én... Mit is? Hát azt, hogy az InnerLight termékekkel 4 hét alatt 10 kilót fogytam. Pedig, Isten bizony eredetileg nem is volt ilyen célom.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Előző életem az Oszmán birodalomban

Előző életem az Oszmán birodalomban nyitókép A Föld lakóinak fele hisz a reinkarnációban, s ez a téma Európában is egyre inkább terjed. Számos technika létezik előző életünk felkutatására. Ilyen hatékony módszer az irányított regresszív meditáció és a karmikus asztrológia. Például a Felkelő Holdcsomó azokról ad jelöléseket, amelyeket a jelen életünkben akarunk elérni, a Lenyugvó Holdcsomó az előző életünkben megszerzett dolgoknak felel meg.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A rák ellenszere: B17 vitamin

A rák ellenszere: B17 vitamin nyitókép Philip Day könyvében nemrégiben közzétett fölfedezése óriási vihart kavart: meggyőződése szerint a B17 vitamin segítségével legyőzhetők a különféle daganatos megbetegedések. A laetrile nevű vegyületre, egy addig ismeretlen vitaminra, az 50-es években bukkant Ernst T. Krebs, biokémikus és B17-nek nevezte el.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Megoldás a problémáinkra

Megoldás a problémáinkra nyitókép Édesanyánknak igaza volt: "egyél sok zöldséget, igyál sok vizet", talán ösztönösen tudták mire van szükségünk. Én is "zöldségekről" fogok beszélni, ráadásul szuperzöldségekről, de nem beszélek zöldségeket. Mennyi energiánkba kerülne nap mint összeválogatni a szükséges zöldségeket. Biztos vagyok benne, hogy nem is sikerülne, és akkor még nem beszéltem a szükséges savtalanításról, ezzel csak egy bázikus-étrendet alakítanánk ki.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

AYURVÉDA: Az ősi indiai orvoslás

AYURVÉDA: Az ősi indiai orvoslás nyitókép Az ayurvéda eredete a történelem kezdeteinek homályába vész. A védikus gondolkodás szerint minden emberi szervezet testből, érzékszervekből, elméből és lélekből áll, mely részek bizonyos rendezőelvek szerint működnek, és az élet folyamán változatlan testtípust, illetve személyiségtulajdonságokat alakítanak ki. Ha az ember ismeri alapvető testtípusát, és jártas az ayurvéda tudományában, megtudja, hogyan kell természete szerint élni – állítják az ókori indus bölcsek. Amennieben testtípusának megfelelő étrendet követi, teste igényei szerinti gyakorlatokat végez, valamint ügyel a pihenés, munka és lazítás ritmusára, egyensúlyban élhet. Ha nem így tesz, felborul a rend és kialakul a betegség, amely nem más, mint a rend megbomlása.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

SOS, avagy honnan van a sok sav?

SOS, avagy honnan van a sok sav? nyitókép Miért sokkal valószínűbb a túlsavasodás mint a bázistúlkínálat? Savakat a test maga is termel, emlékezzünk a gyomorsavra, bázisokat azonban kizárólag táplálékkal vehetünk magunkhoz, és folyamatosan el is használjuk őket. Ezenkívül túl kevés alkalmat adunk a szervezetünknek arra, hogy természetes módon szabaduljon meg a savaktól, mert túl keveset iszunk és nem mozgunk eleget.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Tea és filozófia

Tea és filozófia nyitókép Mivel magyarázható ez a mély összefonódás a filozófia - mint elcsendesedés és vizsgálódás – és a teázás szertartása közt? A tea hatóanyagai váltanának ki az idegrendszerben egy hangulati reakciót? Bizonyára van ilyen hatása is a teának, ám ez az érzékenység valamiféle mélységre és állandóságra, létrejöhet bármilyen teafüvet is használunk, legyen az fekete, zöld vagy herba tea. A tea hatóanyagai váltanának ki az idegrendszerben egy hangulati reakciót? Bizonyára van ilyen hatása is a teának, ám ez az érzékenység valamiféle mélységre és állandóságra, létrejöhet bármilyen teafüvet is használunk, legyen az fekete, zöld vagy herba tea.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Ismerkedés önmagunkkal

Ismerkedés önmagunkkal nyitókép

Minden élet a tengerben kezdődött, és testünk több mint 70 százalékát még ma is víz teszi ki. A tengervíz pH értéke 8-8.5. Testünk csekély ingadozástól eltekintve 7.35 - 7.4 közötti pH értéket tart fenn a vérben. Életünk attól függ, hogy testünk megmaradjon a semleges, illetve enyhén bázikus kémhatású tartományban. Ha az akvárium vize koszos lesz, kicseréljük, hogy a halak tiszta közegben éljenek. És a sajátunkét? Tudatosítsuk magunkban: a sav-bázis egyensúly eltolódása, ami manapság szinte már normálisnak számít, nemcsak az emberi sejteket pusztítja el, hanem az élet minden formáját.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

130 évet élhetnénk!

130 évet élhetnénk! nyitókép Mindannyiunk teste arra hivatott, hogy 130 évet érjen meg. Szokásainktól függ, hogy egészségesen öregszünk-e meg, vagy betegség és korai halál lesz az osztályrészünk. Minden bosszúság, minden nem természetes táplálék, mindenfajta stressz, minden természetellenes és így életidegen magatartás lecsíp egy keveset életünk bankszámlájából, míg már csak a töredéke marad meg annak, ami lehetett volna...


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A méregtelenítés módjai

A méregtelenítés módjai nyitókép "Méregként hat minden, ami testben, elmében és szellemben gyengít téged." Méreg az, ami azonnal vagy órákon belül megnyilvánuló kedvezőtlen választ vált ki a szervezetben. Kisebb adagokban, de sokszor ismételt esetben idült, krónikus folyamatként szintén károsodáshoz vezethet. Az egyértelműen mérgező anyagok mellett a fölös mennyiségben felvett (exogén) és felhalmozódó anyagok is kedvezőtlen hatást gyakorolnak, annak ellenére, hogy nem vagy csak kevésbé ártalmasak.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A természetes életmód alapjai

A természetes életmód alapjai nyitókép A társadalom által támasztott egyre nagyobb kihívásoknak és a különböző civilizációs betegségek (pl. asztma, allergiák) megjelenésével, valamint az egészségügy túlterheltsége miatt szükségessé vált, hogy az arra hivatottak és érdeklődők olyan újabb ismeretek birtokába kerüljenek, amellyel ezen kihívásoknak megfelelni képesek.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Progeszteron értéke, hiánya, vizsgálata

A progeszteron egy szteroidhormon, melynek fő szerepe, hogy segítsen felkészíteni a nő szervezetét a terhességre. Hatását több más női hormonnal együtt fejti ki. Megtermékenyítés esetén a megtermékenyített petesejtnek a méh nyálkahártyájába történő beágyazódásában van szerepe. Előkészíti, megvastagítja a méhnyálkahártyát a beágyazódásra. A 12. hét után a placenta, méhlepény termeli. Normál esetben. De mi van akkor, ha eltér a normális értéktől?


Dátum: 2010. 05. 26. 21:56        Forrás: Intima

 

Kérdések: Környezeti változás – Bőrbetegségek

A San Marco Szabadegyetem keretében Prof. Dr. Hunyadi János: „Környezeti változások – Bőrbetegségek” című előadását követő kérdésekről készült videó beszámolónk. Tovább a videó elindításához...


Dátum: 2010. 05. 18. 15:36        Forrás: Cseppek.hu - Egészség

 

Előadás: Környezeti változás – Bőrbetegségek

Videó beszámolónk Prof. Dr. Hunyadi János: „Környezeti változások – Bőrbetegségek” című előadásáról. Tovább a videó elindításához...


Dátum: 2010. 05. 18. 15:34        Forrás: Cseppek.hu - Egészség

 

Megnyitó: Környezeti változás – Bőrbetegségek

A San Marco Szabadegyetem keretében Prof. Dr. Hunyadi János: „Környezeti változások – Bőrbetegségek” című előadását megelőző megnyitóról készült videó beszámolónk. Tovább a videó elindításához...


Dátum: 2010. 05. 18. 15:31        Forrás: Cseppek.hu - Egészség

< Előző   1 ... 1138 1139 1140 1141 [1142] 1143 1144   Következő >