2018. február 20. Aladár, Álmos napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

[1] 2 3 4 5 ... 7   Következő >
 

Lelki egyensúly - belső feng shui

Lelki egyensúly - belső feng shui nyitókép

Azért választottam a "Lelki egyensúly - belső feng shui" címet, mert azt tapasztalom nap mint nap, hogy a jelenlegi általános helyzetük az embereknek, a gondolkodásuk, hozzáállásuk a dolgokhoz igen lehangoló. Lehangoló, hogy elsősorban a félig üres pohárra fókuszálnak. Nem azt nézik, nem azt veszik észre, hogy a pohár félig tele van. A hiányosságok kerülnek előtérbe, azt erősítik magukban.


Dátum: 2012. 07. 09. 16:23

 

Negatív földsugárzások hatása

Negatív földsugárzások hatása nyitókép

A feng shui-nak egy nagyon fontos eleme a radiesztézia, azaz a földsugárzás érzékelése, mérése. Mint a feng shui ugyancsak ősrégi tapasztalatokon alapuló tudomány.  Kína és Egyiptom kultúrnépei Krisztus születése előtt 2000 évvel ezt a módszert már sikerrel alkalmazták. Vizet, kőzetet, érceket, aranyat és más fémeket egyaránt kutattak vele. A fáraók korában az egyiptomi papok titkos tudásához tartozott a radiesztézia, amit a piramisok építésénél használtak. Ezekben a régi időkben a vesszőt és az ingát csak beavatott mágusok, sámánok és papok használták. Bizonyosság erre, hogy a régi templomok különleges energetikai pontokra épültek.

 

Vízkutatásnál, kút helyének keresésénél ma is általánosan használt a pálcás mérés.  Egyre inkább szükség van a radiesztéziára a mai ember számára. A földsugárzások erősödnek, immunrendszerünk pedig egyre gyengébb, ezért a sugárzások egyre erősebben hatnak szervezetünkre. Ezzel a problémával egyre többen találkozhatnak. Sok műtét és betegség elkerülhető lenne, ha az emberek energetikai rendszerét rendszeresen ellenőriznék. A negatív föld sugárzások akár benne fekszünk, tehát ágyunk helyezkedik el itt, vagy munkahelyünkön ebben ülünk, rövid távon jeleket kaphatunk általuk, melyek fizikális tünetekben mutatkoznak meg. Kimerültek lehetünk, fáradtak, fájhat a fejünk, lehet szív szorításunk, és még sorolhatnám. Hosszú távon komoly betegségek jelentkezhetnek.

Ha egy picit odafigyelnénk környezetünkre, nagyon sok daganatos, rákos és egyéb betegségeket tudnánk megelőzni.
Több féle földsugárzás van. Az egyes földsugárzások jellegüknél fogva más és más betegségeket okozhatnak. Az egyik legismertebb a Hartamann sugárzás, mely a föld mágneses kisugárzása. Ez behálózza a földbolygót rácsot alkotva.  Attól függően, hogy hol halad át az emberi testen különböző tüneteket, betegségeket okozhat. Úgy mint fej fájás, halláskárosodás, szemromlás, szívritmus zavar, cukorbetegség,  allergia, ciszták és még sorolhatnám. A Hartmann sávkereszteződések még komolyabb betegségeket okozhatnak, mint szívinfarktus, epilepszia, gyomorfekély, prosztata gyulladás, stb.
A vízér ugyancsak az ismertebb földsugárzások közé tartozik. A vízerek a föld alatti vizek az altalajt különböző irányokban és mélységekben átszelő, akár egymást keresztezhető,  vízzáró rétegei között   áramló, szivárgó vizet jelenti. Ugyancsak sokféle betegség okozója lehet.  Tüdőbetegség, asztma, allergia, pajzsmirigy problémák  okozója lehet.

A geológiai törésvonalak mentén megjelenő sugárzásokat nevezzük törésvonal sugárzásoknak.  Ezek a földkéreg mozgása, rétegek eltolódása, fagyás, olvadás,...


Dátum: 2011. 05. 28. 19:15

 

Építsünk házat a feng shui segítségével egy harmonikusabb életért (2. rész)

Építsünk házat a feng shui segítségével egy harmonikusabb életért (2. rész) nyitókép

Életterületek

A feng shui bármely módszerét alkalmazzuk, az égtájak figyelembe vételével 9 életterületet határozunk meg, mely mindegyikéhez egy-egy  elem kapcsolódik az öt elem közül. A lakás, ház közepét meghatározva és kiinduló pontként használva, torta cikk szerűen 8 részre osztjuk fel az alaprajzot. A 9-ik rész a lakás közepe, melyet mindig szabadon kell hagyni. A föld elem kapcsolódik ehhez.  Az egyes életterületek elhelyezkedése nyomósan befolyásolja mindennapi életünket.

 

Az Északi Karrier, Emberi kapcsolatok  területe- víz elemű. Az eredményes  munka és a siker kapcsolódik ehhez a területhez. Sokunk életében a legnagyobb kihívás, hogyan találjunk olyan munkát, amit szeretünk. Nemegyszer úgy érezzük, megfeneklett az életünk. Ilyenkor felmerül bennünk: „Hogyan tovább?” Erre a kérdésre is nehéz választ adnunk. Életünk egyik legnagyobb kihívása, hogy a keresés során ne térjünk le a helyes útról. Hogy ezt elérjük, alázatosnak kell lennünk, bízni az ismeretlenben, és ismerni önmagunkat. Ha úgy érezzük alkalmasak vagyunk elérni a kitűzött célt, akkor éreznünk kell az új lendületet ami segít minden energiánkat munkára fordítani. Ezt a területet  „utazásnak” is szokták nevezni, hiszen az egész életünk egy nagy utazás, mondhatjuk életútnak is.

 

Észak Kelet az Önművelés és tudás területe, mely föld elemű. Az igazi tudás jóval több az ismeretek többé-kevésbé rendezett halmazánál. Az igazi tusás valójában a bölcsesség csírája, ami csak tanulással és elmélkedéssel eltöltött évek után szökken szárba. Mély belső felismerések, intuíció, bölcsesség. Tanulási képességeink fejlesztése. Spirituális világgal való kapcsolat tartozik ehhez a területhez.
Kelet az Egészség, és Család területe, mely fa elemű. Ez a terület jelöli családunkhoz, gyerekeinkhez, szüleinkhez, barátainkhoz, valamint munkahelyünkön feletteseinkhez és munkatársainkhoz fűződő kapcsolatunkat.  Fontos ennek a területnek a karbantartása, mivel a jó egészség és a család, egyéni boldogságunk megalapozásában játszik fontos szerepet. Ha egészségesek vagyunk sportolhatunk utazhatunk, bármilyen szakmát választhatunk. Ugyanígy minél jobbak családi, baráti kapcsolataink annál jobbak az esélyeink, hiszen ezek mindig szilárd érzelmi hátteret jelentenek.

 

Délkelet, a  Gazdagság, Siker területe, mely fa elemű. Ehhez a területhez tartoznak a gazdagító és boldogító események, anyagi jólét és bőség, szerencsés és sikeres élet.  

 

Dél a Hír és Hírnév területe, mely tűz elemű. Ha törődünk a jó hírünkkel, sok barátunk lesz, ami számos kedvező lehetőséggel jár. Sok helyzetben csak...


Dátum: 2011. 03. 07. 10:30

 

Építsünk házat a feng shui segítségével egy harmonikusabb életért (1. rész)

Építsünk házat a feng shui segítségével egy harmonikusabb életért (1. rész) nyitókép

A feng shui jelentése: "szél és víz". Ez annyit tesz, mint összhangban élni a bennünket körülvevő világgal. Az ókori kínaiak úgy tartották, hogy a világban rend és egyensúly uralkodik, és bizonyos tettek végrehajtásával az egyén a szerencse kegyeltjévé teheti saját magát. Ha összhangban élünk a Föld szeleivel és vizeivel, szerencse kísér, és boldogulunk az életben. Amikor összhangban működünk a Mindenséggel, természetszerűleg bekerülünk a dolgok egészséges áramába. Boldognak, elégedettnek és gazdagnak tudhatjuk magunkat. Erről szól a feng shui. Ez az elgondolás nyugaton még viszonylag új, ám keleten évezredek óta élnek e szerint.


Dátum: 2011. 02. 25. 07:44

 

Felkészülés az új évre

Felkészülés az új évre nyitókép

A kínai időszámítás szerint a feng shui új év február elején kezdődik, azonban érdemes már most átgondolnunk, hogy mit szeretnénk magunk mögött hagyni. Mik azok a dolgok, vagy személyek amiktől, vagy akiktől szeretnénk megszabadulni, vagy épp leválni róluk. Ez legyen akár egy elhasznált ruha darab, vagy egy elmúlt szerelem, akár barátság. Most jó esélyünk van arra, hogy ezektől a dolgoktól megszabaduljunk. Az energiák igaz csak februárban változnak, és ez által életünk is. Viszont érdemes a hasznavehetetlen dolgokat már mos magunk mögött hagyni, hogy megújult energiával tudjunk a jövőbe tekinteni. Érdemes visszatekinteniük és értékelniük az elmúlt időszakot.


Dátum: 2010. 12. 31. 10:56

 

A konyha jelentősége, avagy a gazdagság egyik szimbólikus megtestesítője otthonunkban

A konyha jelentősége, avagy a gazdagság egyik szimbólikus megtestesítője otthonunkban nyitókép

A konyha, akárhogy is nézzük, az otthonunk szíve. Ha itt feng shui-zunk, az bármely más szobánál többet nyerhet, és pozitív hatást gyakorol életünkre, anyagi helyzetünkre. Ez az a hely, ahol fantasztikus ételeinket elkészítjük, ezért szenteljünk több figyelmet erre a területre.


Dátum: 2010. 08. 06. 08:13

 

Védekezés a bejáratot érő ártó energiák ellen

Védekezés a bejáratot érő ártó energiák ellen nyitókép

Munkám során egyre inkább azt tapasztalom, hogy mennyire fontos a bejárat elhelyezkedése, iránya, és a rá irányuló külső energiák hatása. Az ajtóra irányuló külső titkos mérgező nyilak igen kedvezőtlen hatást gyakorolnak, az ott lakók életére. Nem számít, hogy megfelelő-e a ház iránya és tájolása, a színek és minden egyéb környezeti tényező, ha egyetlen mérgező nyíl, bármi ami hegyes, éles, nyílegyenes és fenyegető, tönkreteheti a gondosan elrendezett feng shui tájolásokat.  Így nagy jelentőséggel bír azon mérgező nyilak feltárása, amelyek az otthonunk közvetlen környezetében, a falakon belül, vagy kívül a ház lakóira irányulnak.


Dátum: 2010. 06. 11. 22:16

 

A Kínai kalligráfiák jelentősége, mint szerencsét hozó szimbólumok

A Kínai kalligráfiák jelentősége, mint szerencsét hozó szimbólumok nyitókép Feltételezem, hogy többen láttak már krix-kraxnak tűnő jeleket akár képeken, akár kínai étterem falára kihelyezve. Nos, ezek az úgynevezett kalligráfiák. A kínai kalligráfia tulajdonképpen a kínai írás (illetve japánban és Koreában a kínai írásjegyek) hagyományos módon, ecsettel és tussal, papírra történő leírása. Ezen túlmenően egy intuitív művészet, és a szabályokon túlmenő alkotás is egyben. Ezeket az írásjeleket kezdetben többnyire kemény anyagba karcolták. Vésett jelek voltak.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Vigyünk több fényt és szeretetet otthonunkba

Vigyünk több fényt és szeretetet otthonunkba nyitókép Egyre több emberre jellemző, hogy egyedül van. Az elmagányosodás folyamata egyre erősödni látszik. Sokan nem találják társukat. A nők körében úgynevezett "szingliség" alakul ki. Egy amerikai ismerősöm mesélte, hogy Amerikában külön klubok alakulnak a szingli nők részére, és elég szomorú, de azt erősitik magukban, hogy milyen jó egyedül lenni, és mennyire jó a világ a férfiak nélkül. Sőt ebből az állapotból sokan üzletet csinálnak, hasznot húznak. Talán viccesen hangzik, például kéz formájú kispárnákat forgalmaznak, hogy az egyedülálló hölgyeknek legyen mire lehajtaniuk a fejüket esténként.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Számvetés és környezetünk átalakítása

Számvetés és környezetünk átalakítása nyitókép A feng shui arra tanít, hogyan élhetünk harmóniában otthonunkkal, kertünkkel és a munkahelyi környezetünkkel.
Mivel közeledik az év vége, érdemes visszatekintenünk és értékelnünk az elmúlt időszakot. Mennyire volt eredményes az elmúlt egy év? Csak néhány percet gondolkodjon el ezen!
Milyen volt a párkapcsolata? Sokat vitatkoztak, vagy épp harmóniában egységben élte párjával az együtt töltött órákat, napokat? Szeretné ha még nagyobb harmónia venné körül Önöket?


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

[1] 2 3 4 5 ... 7   Következő >