2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

< Előző   1 [2] 3 4 5 6 ... 7   Következő >
 

Dobjuk fel kertünket néhány feng shui praktikával

Dobjuk fel kertünket néhány feng shui praktikával nyitókép Egy ideális világban házunkat mind a négy oldalról kert venné körbe. Ebben az ideális kertben délen gyönyörű gyep lenne, hogy felerősítse hírnevünket, északon tápláló és védelmet nyújtó magas hegyek, keleten szelídebb dombok, hogy erősítsék a Sárkány bölcsességét, nyugaton pedig egy szelíd tó, hogy a tigrist megfékezze. Legtöbbünknek azonban csak egy kis előkert s egy nagyobb hátsó kert jut. Az ideális kert mind az öt elemből tartalmaz egy kicsit. Egy kis tónyi vagy medencényi vizet, egy fém napórát vagy szobrot, fákat és bokrokat, sok piros és narancs színt - a tüzet és földet a Föld számára. Kell lennie egy helynek, ahol jó tűnődni és meditálni, egy helynek ahol jó enni – és ahol meglepetést és izgalmat okozó titkos zugok, bejárandó ösvények vannak.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A növények jelentősége otthonunkban

A növények jelentősége otthonunkban nyitókép Virágokkal, növényekkel életet, vidámságot tudunk varázsolni otthonunkba. A nappaliban lévő friss, vágott virágok üdítő jang energiája kellemes vibrálást hoz a környezetünkbe. A virágok segítségével igen kedvező feng shuit lehet létrehozni, azonban van néhány alapelv amit érdemes mindig betartani. Ha a vágott virágok hervadni kezdenek, azonnal dobjuk ki őket, mert minden, ami élettelenné vált, vagy romlásnak indult, az sok negatív jin energiát hoz létre.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A személyes fejlődés bősége

A személyes fejlődés bősége nyitókép Feltételezem előfordult, hogy életük egy-egy szakaszában azt érezték valóban elértek valamit. Ez egy különleges elégedettség és személyes fejlődés érzésének megtapasztalása okozta boldogságból ered. Természetesen ez önértékelésüket is megerősíti. Erre az érzésre hangolódva pozitív lenyomat keletkezik az elmélyükben, mely idővel lehetővé teszi, hogy pozitív elvárásokat fejlesszenek, melyek győztessé teszi Önöket a siker szerencse vonzásában és azoknak a dolgoknak az elnyerésében, melyet elérni szándékoznak.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Serkentsük szerelmi szerencsénket

Serkentsük szerelmi szerencsénket nyitókép Hamarosan itt van a Valentin nap. Sokan vannak, akik vágynak egy meghitt kapcsolatra, egy igazi társra. Talán úgy is foglamazhatnék, hogy mindenki erre vágyik! A feng shui segítségével az energiákat megmozgatva új kapcsolatot tudunk bevonzani életünkbe. Több olyan szimbólum van, mely lakásunkban elhelyezve segít abban, hogy rátaláljunk a megfelelő személyre, a párunkra. Ezek közé soroljuk például a bazsarózsát, melyet a virágok királyaként tisztelnek a kínaiak. Úgy tartják, hogy óriási szerencsét hoz nők számára.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Belső egyensúllyal és harmóniával kezdjük az új évet!

Belső egyensúllyal és harmóniával kezdjük az új évet! nyitókép Korábbi cikkeimben már írtam arról, hogy mennyire fontos a környezetünk tisztasága a rend, és a harmónia, melyek ugyancsak befolyásolják mindennapi életünket. Igaz, a feng shui újév csak februárban van, azonban jó ha nem viszünk át a következő évre semmi olyan dolgot, ami akadályozna, hátráltatna minket. A tértisztítás nem csak a környezetünkre vonatkozik, hanem a belsőnkre, a lelkünkre is.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Feng Shui és a gyermekáldás - a családi boldogság fokozása

Feng Shui és a gyermekáldás - a családi boldogság fokozása nyitókép A feng shui végtelen boldogságot képes hozni életünkbe. Különösen hatékony olyan házaspárok esetében, akik gyermeket szeretnének, de valahogy nem jön össze. Nyilván azokról az esetekről van szó, ahol semmilyen orvosi rendellenességet nem találtak. A feleség nem tud teherbe esni, és már belefáradtak a próbálkozásba. Gondolják csak át: baráti-, és ismeretségi körükben feltételezhetően fognak találni ilyen párt.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A konyha anyagi jólétünk szimbóluma

A konyha anyagi jólétünk szimbóluma nyitókép A feng shui szerint a konyha a ház egyik legfontosabb helyisége. Szimbolizálja a család anyagi helyzetét. Az asztalra kerülő ételek minősége, mennyisége tükrözi a család társadalmi helyzetét, egészségügyi állapotát és jólétét.
Feng shui szempontból, ha a konyha a lakásnak a megfelelő részén fekszik, úgy az a családnak gazdagságot, sikert, és társadalmi megbecsülést eredményezhet. A tűzhely pozíciója ugyancsak fontos szerepet játszik.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Égi, földi, és személyes szerencse

Égi, földi, és személyes szerencse nyitókép A kínai hagyományok szerint az ember sorsát három fajta szerencse határozza meg. Az égi, a földi és a személyes szerencse. Ha sikerül egyensúlyt teremtenünk e háromféle szerencse közt, hosszú, boldog életünk lehet. Az égi szerencsét nem lehet befolyásolni. Ez azért sajnálatos, mivel ettől függ, hogy milyen életet élünk. Gazdagnak vagy szegénynek születünk, siker és hírnév vár-e ránk, avagy szerencsétlenség és nyomorúság lesz-e az osztályrészünk.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Feng Shui a hálószobában

Feng Shui a hálószobában nyitókép Életünk harmadát-negyedét a hálószobánkban töltjük, ahol energiáink feltöltődnek. Nyugodtan tudunk pihenni, ha környezetünk biztonságos, és intim. Ha az életterületeket figyelembe vesszük a legalkalasabba a hálószobának a házasság, szerelem életterülete. A hálószoba legjobb helye a bejárattól átlósan a legtávolabb eső sarokban a legtökéletesebb. A tudatalattinkra ez pozítívan hat, mivel a védelem, a stabilitás és a biztonság érzését adja. A legrosszabb elhelyezkedés, amikor a bejárati ajtóval szemben, vagy ahhoz közel helyezkedik el.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Egy kis feng shui történelem

Egy kis feng shui történelem nyitókép A Feng Shuinak, ennek az ősi kínai hagyománynak a gyökerei mintegy négyezer évre nyúlnak vissza, a legendás császárok korába, mely az idő folyamán egyre inkább elterjedt a világ minden táján. Ázsia egyes részein a mindennapok elengedhetetlen részévé vált, igen széles körben alkalmazzák. A vezető képviselők, az iparmágnások, az egyszerű árusok, de még a taxisofőrök is használják a feng shui tudományát.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

< Előző   1 [2] 3 4 5 6 ... 7   Következő >