2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

< Előző   1 2 [3] 4 5 6 7   Következő >
 

Feng Shui szimbólumok és jeletésük

Feng Shui szimbólumok és jeletésük nyitókép A jó feng shui nemegyszer bizonyos tárgyakhoz kötődik, amelyek színük, anyaguk, vagy éppen nevük hasonlósága miatt Kínában a nyugalomhoz, a hosszú élethez, vagy más kedvező dologhoz társulnak. Úgy tartják némelyikről, hogy ha ezek a tárgyak megtalálhatók otthonunkban, vagy legalább a képük lóg a falon, az ott tartózkodóknak szerencsét hoznak. Egyik korábbi cikkemben már szó esett a hosszú élet jelképeiről, azonban a szimbólumok tárháza oly gazdag, hogy érdemes még néhányat megemlíteni közülük.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Mérgező nyilak hatása életünkre

Mérgező nyilak hatása életünkre nyitókép Nagyon oda kell figyelnünk, hogy házunkat kívülről milyen negatív hatások érik, és ezek milyen hatást gyakorolnak életünkre. A főbejárat a Feng Shui egyik leglényegesebb eleme. Ezt kell óvnunk leginkább, az ide irányuló sar csit árasztó mérgező nyilak hatásától. Hiába van jó feng shui kialakítva a lakás belsejében. Egy mérgező nyíl mindezt semmissé teheti. Ha főbejáratunkra éles, vagy hegyes tárgy mutat, akkor sörgősen tennünk kell ez ellen. Mérgező nyilakat akár természetes, vagy emberkéz alkotta tereptárgyak is lövellhetnek. Vannak, melyeket már első pillantásra is föl tudunk fedezeni, de vannak amik rejtetten munkálkodnak. Milyen jelek alapján ismerjük fel a mérgező nyilakat? Minden hegyes, éles vagy egyenes vonalú tárgy mérgező nyilakkal árasztja el a környezetét. Lehet akár villanyoszlop, telefonpózna, vagy akár egy magányos fa. Abban az esetben, ha ez a negatív hatás bejáratunkra irányul, az szerencsétlenséget, betegséget, anyagi veszteséget, kudarcokat, vitákat, veszekedéseket eredményezhet.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Erősítsük környezetünk energiáit feng shui kristállyal!

Erősítsük környezetünk energiáit feng shui kristállyal! nyitókép A feng shuit használni tudjuk arra, hogy élénkítsük a környezetünkben lévő, kedvező hatású csi –életenergia szabad áramlását, hogy ennek segítésével szerencsésebbé tegyük magunk és családtagjaink életét. A feng shui úgy tartja, hogy a szerencsének számtalan formája lehet. A gazdagság és a jólét éppúgy a szerencse gyermeke, mint a széles körű megbecsülés, a hírnév, a kiemelkedő siker, vagy az üstökösszerűen fölfelé ívelő karrier. De szerencsének számít az is ha valaki boldog családi életet él, a gyermekáldás, és az is ha valakinek sok barátja van. A jó egészsgég és a hosszú élet szintén a szerencse ajándéka. A kínaiak még ide sorolják a kitartás, a szorgalom, és az ezek révén megszerzett kivételes képességet és tudást is. Érdemes elgondolkodni azon, hogy a feng shui eszköztárát a bajok elhárítására, vagy inkább a szerencse előmozdításának érdekében vetjük be? Valójában mindkét folyamatot egyszerre alkalmazhatjuk.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Energiák optimalizálása

Energiák optimalizálása nyitókép Az energiák optimalizálása igen nehéz feladat, mivel nemcsak a repülő csillagokat kell figyelembe vennünk (amiről előző cikkemben olvashattak), hanem a ház, a környezet, a repülő aktuális csillagok és az ember viszonyát, azaz a házban élők asztrológiai adottságait és a ház energiáit együtt kell megvizsgálnunk. Ebben az esetben a családtagokat érő hatások, mind pozitív és negatív értelemben megsokszorozódva jelentkezhetnek. Nem lehet minden elvárásnak megfelelni. Például egy ágy elhelyezése legalább tíz szabálynak kell, hogy megfeleljen. Ha mindegyiknek meg akarnánk felelni, akkor az ágyhoz tervezhetnénk a házat.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A mellékhelyiségek jelentősége

A mellékhelyiségek jelentősége nyitókép Feng Shui szempontból vizsgálva a mellékhelyiségeknek, így a WC-nek és a fürdőnek igen nagy jelentősége van. Ha új házat építünk, és van arra lehetőségünk, hogy saját magunk válasszuk ki annak helyét, akkor ha lehet, minél jobban rejtsük el. Semmiképp ne legyen a bejárati ajtóval szemben, mert jin erővel árasztja el a környezetét, ami komoly hatással lehet a főbejáraton keresztül a házba jutó csí-re, életenergiára. Nagyon fontos, hogy sose kerüljön lépcsővel, vagy étkezővel szembe. A fürdőszobát, vagy a WC-t sohasem szabad olyan életterületre helyezni, amely a család boldogságát, vagy egyéni boldogulásunkat hátráltathatja. Jelentősebb veszélyt, valamint akadályt okozhat a gazdagság-siker, és a házasság-szerelem területén.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A repülő csillagok hatása mindennapi életünkre

A repülő csillagok hatása mindennapi életünkre nyitókép Mint ahogy azt már egy korábbi cikkemben kifejtettem, a repülő csillag tulajdonképpen a ház horoszkópja. A repülő csillagokból nagyon defferenciálltan következik az, hogy mi vár az ott lakókra. Ezekből a csillagpozíciókból tudjuk meghatározni azt, hogy mely helyiséget mire használjuk, annak megfelelően, hogy ezek az ott lakók javát szolgálják, és hasznukra tudják fordítani a környezetük adta lehetőségeket.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Hatékonyabb munkavégzés, és jobb fizetés a feng shui segítségével

Hatékonyabb munkavégzés, és jobb fizetés a feng shui segítségével nyitókép A tapasztalat azt mutatja, hogy a tavasz kezdetével nemcsak a természet, de a munkahelyek is felélednek. Visszatér az igazi élet. Mindenki visszaérkezik a síelésből, nyaralásból. Újult erővel belevetik magukat a munkába, hogy a következő néhány hónapban, amíg a nyári szabadságok el nem kezdődnek, teljes erőbedobással a lehető legtöbb eredményt hozzák ki magukból, és cégükből.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Feng Shui módszerek: Repülő csillag iskola

Feng Shui módszerek: Repülő csillag iskola nyitókép A Feng Shui filozófiai alapjait az ősi Kínában tették le, amelyet a taoizmus, a Ji-Csing, az öt őselem tana, a jin-jang elmélet, és a csi áramlás ismerete képez. A kialakult Feng Shui iskolák ezeken a tanokon alapszanak. Legősibb irányzat a Forma Iskola. Lakhelyünk, házunk kiválasztása során alklamazható leginkább. Ebben az esetben figyelembe vesszük a domborzatot, a tájat, a hegyek és folyók alakját, utakat és a lakóhely közötti összefüggéseket.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Szerelmi életünk élénkítése feng shui praktikákkal

Szerelmi életünk élénkítése feng shui praktikákkal nyitókép Hamarosan itt van a Valentin nap. Vannak akik boldog párkapcsolatban ünneplik ezt a napot, és vannak akik még keresik a nagy Őt. Úgy gondolom mindenki szeretné meglelni, megfogni, és magába zárni a boldogság madarát, és szeretné ha egy olyan kapcsolata lenne, akivel megoszthatja élete minden jelentős pillanatát. Örömét, s bánatát. Olyanok is vannak közöttünk, akik szeretnék, hogy jelenlegi kapcsolatuk szorosabbá fonódjon. Néhány feng shui praktikával szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy életük, ezáltal párkapcsolatuk teljesebb, harmónikusabb legyen.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A feng shui és a víz

A feng shui és a víz nyitókép A víz nagyon fontos szerepet tölt be a feng shuiban, mondhatjuk, hogy alapelveinek egyik meghatározó része. Gazdagságot és bőséget jelent. Ennek oka, hogy rengeteg csít azaz életenergiát sodor magával. Ez leginkább a lassú, kanyargós, tiszta vizű patakokra igaz. Az ilyen víz mentén megtelepszik az éltető csí, és szerencsét hoz az ott élők számára. Ezzel szemben a gyorsan, sebesen rohanó vizeket kedvezőtlennek tartják, mivel ezek magukkal sodorják az életenergiát, így annak nincs ideje kifejteni jótékony hatását.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

< Előző   1 2 [3] 4 5 6 7   Következő >