2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

< Előző   1 2 3 [4] 5 6 7   Következő >
 

A feng shui újév - tértisztítás

A feng shui újév - tértisztítás nyitókép Az új év, mint ahogy azt mi itt nyugaton ismerjük, január elsején kezdődik. Az év kezdetével a legtöbben mérlegeljük, mik azok a tervek, amiket szeretnénk megvalósítani annak érdekében, hogy egy jobb évünk legyen. Akár az a terv, hogy elkezdünk tornázni rendszeresen, többet olvasunk, vagy találunk egy új munkát. A közös nevező mindig ugyanaz. Elérni egy jobb életet, életstílust, növelni az életszínvonalat.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Karácsonyi ajándékötletek feng shui módra

Karácsonyi ajándékötletek feng shui módra nyitókép A karácsonyi előkészületek a legtöbb ember számára jelentős problémát okoznak. A nagy rohanás, a tömeg, mely a bevásárló központokban fogad bennünket, idegessé tesz mindenkit és mire eljön a szent este, belefáradunk az egész előkészületbe. A karácsony ünnepe a szeretetről, az odafigyelésről szól. Az ajándék nem a nagyságától, vagy az értékétől lesz a megfelelő. Ha azt szeretettel és odafigyeléssel választjuk ki, az mindennél többet jelent.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A karácsonyfa elhelyezése, a színes dekoráció jelentősége

A karácsonyfa elhelyezése, a színes dekoráció jelentősége nyitókép Az élő növények gondoskodnak az eleven csíről, életenergiáról, és nagyszerű feng shui orvoslási módszer is egyben. Az egyik legcsodálatosabb dolog a karácsonyi ünneplés során a fa feldíszítése, mely segít megtölteni a teret jó hangulattal, és mégtöbb jó érzéssel. A szimbólumoknak fontos jelentősége van. A kis angyalkák megtöltik a teret jó érzéssel, békével, és varázslatos pillanatokkal.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Bagua térkép - az egyes életterületek lakásunkban

Bagua térkép - az egyes életterületek lakásunkban nyitókép A feng shui a bagua segítségével térképezi fel otthonunkat és munkahelyünket, hogy meghatározza, az épület egyes részei az élet mely kincseinek felelnek meg. Ha jól használjuk a bagua térképet, minden a helyére kerül. A bagua térkép elkészítésével, valamint az egyes életterületek megerősítésével el tudjuk érni, hogy az ott élők sokkal szerencsésebbek legyenek.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Csí, az éltető energia

Csí, az éltető energia nyitókép A Feng Shuiban , a világ és az emberi lét számára a csí a legfontosabb, vagyis az éltető univerzális energia, ami egybefonja a világ dolgait, mozgat és összekapcsol mindent. Az élet olyan, akár egy hatalmas háló – minden egy hatalmas egységet alkot. A tanácsadó elsősorban ezzel a csí energiával dolgozik. Arra törekszik, hogy az ottlakók, ott dolgozók számára a lehető legkedvezőbb csível töltse fel környezetüket.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A hosszú élet jelképei

A hosszú élet jelképei nyitókép A kínai emberek élettörekvése oly erős, hogy ennél fogva sokkal több szimbólum kapcsolódik a hosszú élet fogalmához, mint bármely más, a kínai hitrendszerben előforduló fogalomhoz. Emellett már csak a boldogulás és az anyagi jólét jelképei kerülnek valamennyire közel hozzá. A hosszú élet nagyon fontos létrehozandó szerencse. A kínaiak számára az istenek mindig számunkra fontos törekvést jelképeznek. Így van istene a jólétnek, az egészségnek és a boldogulásnak.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Az öt őselem - tűz, föld, fém, víz, fa

Az öt őselem - tűz, föld, fém, víz, fa nyitókép Az öt elem filozófiája körülbelül 3000 éves múltra tekint vissza. Részletes tanulmányozás, és kutatás során a kínaiak felismerték, hogy a környezetünkben és a világmindenségben minden dologhoz kapcsolódik egy–egy elem. A feng shuiban az öt elem körforgását vizsgáljuk, valamint a hatását a környezetre, és az emberekre.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Vissza a múltba!

Vissza a múltba! nyitókép Sokan kíváncsiak előző életeikre, sokan szeretnék ismét átélni rég elfeledett „dolgaikat”. Ám sose felejtsük el, hogy nem véletlenül nem emlékszünk rájuk! Amikor belesünk a felejtés köde mögé ismét átéljük, végigörüljük, netán szenvedjük életeinket. Csak a lelkileg teljesen egészséges emberek nem roppannak össze-e teher alatt. Ezért csak terápiás célból javaslom, a gyógyulás érdekében!


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A külső környezet és hatása életünkre

A külső környezet és hatása életünkre nyitókép

Egy ősi kínai mondás azt mondja, hogy „egy jó házhely kiválasztása olyan, mint megismerkedni egy jó tanácsadóval”. Egy jó házhely segíti az ott élők harmónikus fejlődését és gyarapodását, erősíti az emberi harmóniát és nagy bőséget biztosít számukra. A következő tanácsok hasznosak lehetnek azok számára, akik szeretnének telket vásárolni, vagy már van egy házuk, lakásuk és szeretnének javítani környezetükön, és ezáltal befolyásolni mindennapi életüket.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Jin és jang, a két ellentétes erő

Jin és jang, a két ellentétes erő nyitókép A jin és a jang az egyik legismertebb kínai szímbólum. Nap mint nap találkozunk ezzel a jellel akár a divat, vagy dekoráció területén nézünk körül. Ez a két jel nincs egymás nélkül. Az egymásba fonódó két cseppalak egyben a csi két pólusa. Jelképezi az egyensúlyt, a harmóniát és az egyenlőséget. A fekete és a fehér állandó ellentéte, mely nem lehet meg egymás nélkül. Mindkettő ott van a másik egy pontjában. Kiegészítik egymást mint a nő és a férfi, a nappal és az éjszaka, a hideg és a meleg.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

< Előző   1 2 3 [4] 5 6 7   Következő >