2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

 

A konyha jelentősége, avagy a gazdagság egyik szimbólikus megtestesítője otthonunkban

A konyha, akárhogy is nézzük, az otthonunk szíve. Ha itt feng shui-zunk, az bármely más szobánál többet nyerhet, és pozitív hatást gyakorol életünkre, anyagi helyzetünkre. Ez az a hely, ahol fantasztikus ételeinket elkészítjük, ezért szenteljünk több figyelmet erre a területre.


A konyha nem a formális vendéglátásnak való hely, tehát jó, ha a háziasszony részére, a lehető legkényelmesebb. Fontosságát tekintve azonban központi helyet kell, hogy elfoglaljon, viszont néhány kritériumnak jó, ha eleget tesz. Például nem jó, hogy ha belépünk a lakásba, és a konyhát közvetlenül itt találják. A kínaiak azt vallják, hogy ha a konyha követlenül a bejáratnál helyezkedik el, az a család számára túl erős anyagi érdeklődést mutat, ami annyit jelent, hogy ők az evésnek túlságosan fontos szerepet tulajdonítanak. Még egy fontos kritérium a konyha esetében, hogy ne kerüljön közvetlenül a fürdőszoba, vagy a WC szomszédságába. Szímbólikusan azt jelenti, hogy a fürdő vize könnyen magával sodorhatja a háztartás pénzét.


Attól függően, hogy konyhájuk melyik életterületre esik, különböző színeket használjanak, ezzel is erősítve az egyes életterületeket, továbbá ezálltal javítva életminőségükön. Ha konyhájuk az északi Karrier területére esik, akkor használjanak kék, sötétkék színeket, hullámzó formákat. Kombinálhatják a fehér és szürke színekkel, mivel a víz elemet támogatja a fém elem. Tehát variálhatják a kék színt fehér, vaj, és ezek egészen világos árnyalataival. Ha konyhájuk az Észak keletre az önművelés tudás területére esik, melynek eleme föld elem, itt használhatják a föld elemhez tartozó sárga, barna, narancssárga színeket, és kombinálhatják a föld elemet szülő tűz elem színeivel. A piros, bordó színekkel, és ezek árnyalataival. Az egészség család területén, azaz Keleten elhelyezkedő konyha elemei a fa elemek. A zöld és világoskék színek alkalmasak ennek a területnek a megerősítésére, továbbá használhatnak víz elemeket is, mivel a víz táplálja a fát. Tehát a sötétkék, fekete színek, hullámzó formák alkalmasak ennek a területnek a megerősítésére. Ezen a területen elhelyezhetnek egészséges növényeket, ezekkel is erősítve az életterületet. Mivel ugyan ehhez az életterülethez tartozik a család, ezért helyezhetnek ide közös fotókat. Arra viszont figyeljenek, hogy ne a tűzhely, és ne a mosogató feletti falra. A konyhának egyik legalkalmasabb életterülete, a Délkelet gazdagság, siker területe. A konyha szímbólikusan gazdagságukat is jelképezi. Ha jókat esznek, isznak, akkor pénzük is van rá.


Ebben az esetben is a fa, és víz elemek alakmasak az életterület erősítésére. Helyezhetnek ide akár a hely atmoszférájának megfelelő képeket. Ilyen lehet, egy jól megrakott gyümölcsös kosár, vagy kenyeres kosár. De akár egy bőséget szímbolizáló budhát is rakhatnak erre a területre. Amennyiben konyhájuk a Déli hír, hírnév életterületre esik, ebben az esetben a tűz elemet kell használni. Vigyázni kell azonban nehogy túlzásba essenek, mivel a helyiség, és az életterület eleme megegyezik. Egy déli területen elhelyezkedő konyha yang energiával telített. Ezért az öt elem körforgása szerint gyengíteni kell hatását föld elemmel. Alkalmas lehet egy terrakotta kőpadló, vagy edény elhelyezése. Használhatnak víz elemeket is. Az öt elem körforgása szerint a víz kioltja a tüzet, tehát gyengíti hatását. Elhelyezhetnek kék vázát, terítőt, vagy egyéb kék színű kiegészítőt. Vigyázzanak, hogy ide fa elemet, azaz növényt ne helyezzenek. A fa táplálja, azaz erősíti a tűz energiáját. Szimbólikusan a hír, hírnév területét erősíthetik híresembert ábrázoló képpel, vagy fotoval. Amennyiben a konyha a Délnyugati szerelem, párkapcsolat életterületén helyezkedik el, akkor figyeljenek arra, hogy mindent párosával helyezzenek el. Páros fűszertartó, páros képek, stb. Itt ismét a föld elemeket a sárga, barna, narancssárga színeket, és az ezt erősítő tűz elemeket használják.


Ha a nyugati kreativitás és gyermek életterületen helyezkedik el a konyha, ebben az esetben a fém elemmel tudják erősíteni a területet. Vigyázzanak azonban, mivel a fém elem uralma alá tartozik a bőr a tüdő, és a légutak. Ha túlzásba viszik  ennek használatát, akkor a konyha tűz eleme megolvasztja a fém elemet, vagyis az említett szerveket, és beteggé válhatnak. Ha gyermekeikkel jobb kapcsolatra vágyunak helyezzenek el közös képeket. Arra azonban figyeljenek, hogy ne a tűzhely és a mosogató fölé helyezzék. Végül elérkeztünk az utolsó az északnyugati életterülethez, a segítőkész emberek, utazás területéhez.


Erre a területre helyezhetnek szép képeket tájakról, ahova szeretnének eljutni.Arra azonban figyeljenek, hogy a kép ne ábrázoljon tavat, folyót, tengert, azaz víz elemet, mert a víz kioltja a tüzet ami diszharmoniát okozhat. Ugyaz ez az eset a mosogató és a tűzhely esetében. Ne helyezzék egymás mellé ezeket. Komoly veszekedéseket, vitákat szíthat a családtagok között. Ezzel kapcsolatosan van jó néhány saját tapasztalatom. Ha mégis így van, akkor helyezzenek közéjük fa elemet. Tehát zöld színt. Én ezt egy zöld színű hőálló lábasfogó kesztyűvel oldottam meg. Hatása természetesen nem maradt el.


Van egyéb orvoslási lehetőség is, mint egy zöld fakanál, konyharuha, vagy váza. Végül egy apró jó tanács. Ha szeretnék növelni anyagi bevételüket, helyezzenek tükröződő felületet tűzhelyük mögé. Ez szímbólikusan megsokszorozza az ételt, azaz a bőséget. Bízom abban, hogy ezek után sikerül majd a megfelelő elemeket használniuk konyhájukban, és ezálltal javítani életminőségükön!

 

Szöveg:

Enczmann Éva


Dátum: 2010. 08. 06. 08:13


Vissza a hírekhez