2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

 

Felkészülés az új évre

Felkészülés az új évre nyitókép

A kínai időszámítás szerint a feng shui új év február elején kezdődik, azonban érdemes már most átgondolnunk, hogy mit szeretnénk magunk mögött hagyni. Mik azok a dolgok, vagy személyek amiktől, vagy akiktől szeretnénk megszabadulni, vagy épp leválni róluk. Ez legyen akár egy elhasznált ruha darab, vagy egy elmúlt szerelem, akár barátság. Most jó esélyünk van arra, hogy ezektől a dolgoktól megszabaduljunk. Az energiák igaz csak februárban változnak, és ez által életünk is. Viszont érdemes a hasznavehetetlen dolgokat már mos magunk mögött hagyni, hogy megújult energiával tudjunk a jövőbe tekinteni. Érdemes visszatekinteniük és értékelniük az elmúlt időszakot.

 

Mennyire volt eredményes az elmúlt egy év? Csak néhány percet gondolkodjon el ezen!

 

Milyen az anyagi helyzete? Jó lehetőségekkel találkozott az év során? Meg volt elégedve a bevétellel, az új ügyfelek számával? Netán szeretne még több ügyfelet, és ezáltal még több bevételt hozni a "konyhára"? Milyen volt a párkapcsolata? Sokat vitatkoztak, vagy épp harmóniában, egységben élte párjával az együtt töltött órákat, napokat? Megfigyelhetik, hogy már ez év végén elindulnak a folyamatok és január végétől intenzíven elkezdenek hatni ránk az új év energiái. A feng shui segít abban, hogy kiegyensúlyozottan harmóniában tudjanak neki indulni az új esztendőnek. Ha tudatosan élnek, és tesznek azért, hogy jobb legyen életük, annak megfelelő eredménye lesz, ezt elhihetik nekem. A feng shui arra tanít, hogyan élhetnek harmóniában otthonukkal, kertükkel és munkahelyi környezetükkel.

 

Ha élete valamely területén problémákkal találkoznak, az a terület több figyelmet igényel. Tegyük fel például, hogy pénzügyileg nem állnak a legjobban. Megnézzük a területet, és kiderül, hogy a pénz – délkeleti gyarapodási területük épp az ebédlőre esik. Elképzelhető, hogy eleszik a pénzünket? Ha bemennek egy kínai étterembe, nagy valószínűséggel akváriumot látnak a kassza mellett, hogy a pénz áramlását elősegítsék. Önök is állíthatnak egy akváriumot, vagy egy nagy növényt az ebédlőbe, hogy így bátorítsák a Chit, az univerzális energia áramlását.

 

Netán párkapcsolatával vannak gondok? Előfordulhat, hogy a párkapcsolati életterületen a dolgozószoba helyezkedik el. Nem lehet, hogy túl sok időt szentel a munkának, és így elhanyagolja kapcsolatát?

 

Helyezhet egy-egy szélcsengőt az íróasztala fölé a Chi – energia felélénkítésére.

 

Nagyon fontos, hogy a Chi szereti a rendet, a tágasságot és a lágy vonalakat. Nem szereti a rendetlenséget, kacatokat, az egyenes vonalakat, és a félreeső területeket. A Chi szereti a tavaszi nagytakarításokat, és a frissességet. Néha egy takarítás és alapos rendrakás is elegendő ahhoz, hogy a Chit feljavítsuk. Otthonunknak belső önmagunkat kell tükröznie. Ha belül nagy a zűrzavar, elképzelhető, hogy otthonuk is ezt tükrözi. Ha azonban kívül eltüntetik a sok kacatot, azzal talán elősegítik a belső rendetlenség felszámolását is. Minden kedves olvasót bíztatni szeretnék arra, hogy tegye rendbe a belső világát. Ez legyen akár érzés, gondolat, vagy kapcsolat melyek nem szolgálják a javukat. Amire nincsen szükségük most elengedhetik, és megújultan léphetnek tovább az új esztendőbe.

 

Amennyiben szeretne az új évben kedvező lehetőségeket, új munkakapcsolatokat bevonzani életébe, úgy tanácsolom, hogy lakása északi karrier, emberi kapcsolatok életterületre helyezzen egy vitorlás hajót úgy, hogy az orrával a lakás belseje fele hajózzon. Életünknek másik fontos területe a párkapcsolati életterület. Egyre több emberre jellemző, hogy egyedül van. Az elmagányosodás folyamata egyre erősödni látszik. Társas lények vagyunk, és igen is szükség van a párkapcsolatra. Mindannyiunkban ott szunnyad az igény, hogy szeressünk, és szeressenek minket. A feng shui eszköz ahhoz, hogy kapcsolatainkon, vagy éppen magányos helyzetünkön változtassunk. Lakásuk délnyugati égtájra esik a szerelem, párkapcsolat életterülete. Fontos lehet ezzel a területtel foglalkozni abban az esetben, amikor házastársi viszonyuk már nem kielégítő, akár mert már nincs mit mondaniuk egymásnak, és gondolatban évek óta megcsalják egymást, akár az a céljuk, hogy kölcsönös megértést, és szeretetet és bizalmat még jobban megerősítsék egy jól működő kapcsolatban. Gyakran egyszerűen csak a tisztaságot kellett megteremteni a dél nyugati égtájon, mivel a lakásnak éppen ez a területe rendetlen és elhanyagolt.

 

A pozitív változtatás első lépései mindig a rendrakás és a dísztárgyak felállítása. A sok limlomot el kell távolítani a partnerkapcsolat területéről.

 

Szöveg: Enczmann Éva


Dátum: 2010. 12. 31. 10:56


Vissza a hírekhez