2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

 

Feng Shui és az egészség

Feng Shui és az egészség nyitókép Környezetünk nyomósan meghatározza életünket. Minden mindennel összefügg. A sorsunk, a szerencsénk, a lakásunk, környezetünk, az egészségünk. Általában olyan lakást választunk - persze mindezt tudat alatt tesszük -, mely életünknek éppen az adott szakaszát befolyásolja, támogatja. Amikor életünkben új szakasz kezdődik, és elvégeztük teendőinket az adott lakásban, úgy érezhetjük a lakásunk „kidob” minket, és reflexszerűen új lakás után nézünk.

Tehát a lakásunk is támogat minket abban, hogy a nekünk szánt dolgokat maximálisan meg tudjuk élni, mind munka, emberi kapcsolatok, vagy akár egészség tekintetében. Egészségünket is ápolni tudjuk környezetünk alakításával, tisztán tartásával.

Lakásunk, akárcsak az emberi szervezet, bonyolult és összetett szerkezet, és rendszer. Fontos, hogy mindig rend és harmónia uralkodjon bennünk és körülöttünk. Ha ez megvan - és itt kiemelném a belső harmóniát -, akkor a külső negatív hatások kevésbé tudják befolyásolni mindennapjainkat, és kevesebb „rossz” dolog történik velünk. Ez attól is függ, hogy mennyire vagyunk feng shui érzékenyek. Vannak emberek akik kevésbé érzékenyek az őket körülvevő energiákra, viszont vannak, akik minden kis apró rezdülést, változást, hatást megéreznek. Én magam is ezek közé az emberek közé tartozom. Mivel eddigi életem során akarva-akaratlanul többször kellett lakhelyet változtatnom, saját tapasztalatom is megerősíti, hogy az egyes lakásokban más-más hatások érvényesültek. Sőt, azt is megfigyeltem, hogy egy társasházban is lehetnek olyan hatások, melyek nem csak egy emberre adott lakásban érvényesülnek, hanem a házban élőknek is lehetnek hasonló problémáik, akár egészség, vagy emberi kapcsolatok vonatkozásában.

 A feng shui alapelvei alapján a rend és a harmónia egészséget, boldogságot, és harmóniát teremthet. A ház magát az emberi szervezetet is jelképezi, és hatással van az ott lakók egészségére. A lakás egy-egy része megfelel az emberi szervezet valamely szervének. Ha a lakás bármely részében megjavítatlan, vagy rosszul üzemelő alkatrészek találhatók, akkor az az ott élők egészségére is hatással van. Például az eldugult lefolyó a bélrendszerre gyakorolhat negatív hatást, férfiak esetében bélrendszeri problémát okozhat, nők esetében akár meddőség is előfordulhat. Így nagyon fontosak az átjárhatóságot segítő tárgyak, legyenek azok kilincsek, ajtók, ablakok, mivel ezeknek a hibája ugyancsak meddőséghez vezethet. A ház ablakainak hibája esetén akár látásromlás is előfordulhat.

A ház, melyben élünk, saját szervezetünk jelképe. A ház négy sarka végtagjainkat, a bejárati ajtó ajkainkat, az ablakok pedig a szemeket jelképezik. A folyósók a bél- és érrendszerünket, a falak bőrünket, az agy az emberi fejet, vagyis gondolatainkat szimbolizálja. Egy pillanatra gondoljuk át mi van a padlásunkon! Netán ott tároljuk a sok elhasznált, régi, nem használatos ruhákat, és egyéb dolgokat, amikről úgy gondoljuk, hogy még szükségünk lehet rá? Ez álló, negatív energia. Fejünkben összevisszaságot okozhat. Ha netán ilyen a padlásunk, akkor gyorsan csináljunk egy nagytakarítást. Garantáltan meg lesz a hatása.

Lakásunk, házunk alaprajza, formája ugyancsak fontos szerepet játszik egészségünk szempontjából. Ha L alakú, akkor valamelyik végtag láthatja kárát. Tehát ha a lakás egy része hiányzik, akkor az annak megfelelő testrésszel problémák adódhatnak. Az egyes életterületeket tekintve a lakás keleti része tartozik ide. Erre is fordítsunk némi figyelmet, erősítsük meg szimbólumokkal, tartsuk mindig tisztán. Ne kerüljön ide semmilyen negatív hatású, betegségre utaló tárgy. A gyógyszereinket se itt tartsuk! Meg tudjuk erősíteni ezt az életterületet egészséges, húsos levelű növényekkel, tehetünk esetleg ide csendéletet szimbolizáló képet, melyen egészséges gyümölcsöket látunk.

Figyelmükbe ajánlom, hogy használják ezeket a jó tanácsokat saját maguk javára egészségük védelmének, és emberi harmóniájuk megteremtése érdekében.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58


Szerző: Enczmann Éva

Kapcsolódó link: www.fengshui-harmonia.huVissza a hírekhez