2018. március 19. József, Bánk napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Feng shui

Feng shui

 

Számvetés és környezetünk átalakítása

Számvetés és környezetünk átalakítása nyitókép A feng shui arra tanít, hogyan élhetünk harmóniában otthonunkkal, kertünkkel és a munkahelyi környezetünkkel.
Mivel közeledik az év vége, érdemes visszatekintenünk és értékelnünk az elmúlt időszakot. Mennyire volt eredményes az elmúlt egy év? Csak néhány percet gondolkodjon el ezen!
Milyen volt a párkapcsolata? Sokat vitatkoztak, vagy épp harmóniában egységben élte párjával az együtt töltött órákat, napokat? Szeretné ha még nagyobb harmónia venné körül Önöket?

Vagy milyen az anyagi helyzete? Jó lehetőségekkel találkozott az év során? Netán üzlete van. Meg volt elégedve a bevétellel, az új ügyfelek számával? Netán szeretne még több ügyfelet, és ezáltal még több bevételt?

Azáltal, hogy a mozgás, a fény és a rend alapelvei szerint néhány egyszerű változást hajtunk végre a környezetünkben, lehet, hogy egész életünket jobbra fordítjuk.
Ha életünk valamelyik területével elégedettek vagyunk, ott nincs szükségünk orvosságra. Ha azonban problémákkal találkozunk, az a terület több figyelmet igényel. Tegyük fel például, hogy pénzügyileg nem állunk a legjobban. Megnézzük a területet, és kiderül, hogy a pénz gyarapodási területünk épp az ebédlőre esik. Elképzelhető, hogy elesszük a pénzünket? Ha bemegyünk egy kínai étterembe, nagy valószínűséggel akváriumot látunk a kassza mellett, hogy a pénz születését elősegítsék. Mi is állíthatunk egy akváriumot, vagy egy nagy növényt az ebédlőbe, hogy így bátorítsuk a Chit, az univerzális energia áramlását.

Netán párkapcsolatával vannak gondok? Előfordulhat, hogy a párkapcsolati életterületen a dolgozószoba helyezkedik el. Nem lehet, hogy túl sok időt szentel a munkának, és így elhanyagolja kapcsolatát? Ha Ön és partnere üzlettársak, elképzelhető, hogy munkán kívül nem töltenek elég időt egymással. Helyezhet egy-egy szélcsengőt az íróasztala fölé a Chi felélénkítésére.

Nagyon fontos, hogy a Chi szereti a rendet, a tágasságot és a lágy vonalakat. Nem szereti a rendetlenséget, kacatokat, az egyenes vonalakat, és a félreeső területeket. A Chi szereti a tavaszi nagytakarításokat, és a frissességet. Néha egy takarítás és alapos rendrakás is elegendő ahhoz, hogy a Chit feljavítsuk. Otthonunknak belső önmagunkat kell tükröznie. Ha belül nagy a zűrzavar, elképzelhető, hogy otthonunk is ezt tükrözi. Ha azonban kívül eltüntetjük a sok kacatot, azzal talán elősegítjük a belső rendetlenség felszámolását is, és új életet önthetünk magunkba azálltal, hogy az életünk egy meghatározott területére koncentrálunk, amivel máris nagy lépést teszünk a javulás felé.

Minden kedves olvasót biztatni szeretnék arra, hogy tegye rendbe a belső világát. Forduljon befelé, és vizsgálja meg melyek azok a maradandó dolgok az életében melyek arra alkalmasak, hogy hosszútávon támogassák a mindennapokban. Ez legyen akár érzés, gondolat, vagy kapcsolat, melyek nem szolgálják a javukat. Amire nincsen szükségük most elengedhetik, és megújultan léphetnek tovább az új esztendőbe.

Most év végéig a csillagok is ebben támogatnak bennünket, hogy ezt véghez vigyük. Ugyanezt a tisztítást érdemes a külső környezetében is véghezvinni. Így nagyobb egységet és harmóniát alakíthat ki mindennapi életében!


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58


Szerző: Enczmann Éva

Kapcsolódó link: www.fengshui-harmonia.huVissza a hírekhez