2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Jóga, meditáció

Jóga, meditáció

< Előző   1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 52   Következő >
 

Karuna

A megújult Karuna Segitő Szolgálathoz bárki csatlakozhat, aki nyitott a buddhizmus szellemiségére, elkötelezett a segités iránt és annak gyakorlatba ültetését egy hasonló eszmei-értékbeli alapokon álló közösség keretében tudja elképzelni. Jelen gyakorlatunkban a múlandóságon való elmélkedés és annak megtapasztalása beteg, idős, haldokló embertársaink kísérésén keresztül alapvető elköteleződésünk, de ezen túlmenően vállaljuk szociálisan hátrányos felnőttek és gyerekek segítését is.

tovább


Dátum: 2014. 02. 07. 11:06        Forrás:

 

Buddhista szellemiségű tábor gyermekeknek

Közösségünkben cseperedő és a téma iránt érdeklődő gyermekek számára ajánljuk nyári programunkat, amelyben egy hétig természethez közeli helyen olyan tevékenységeknek adjuk át magunkat, amelyekből valódi öröm és világosság fakad. A táborban a buddhista etikai alapelvek (sílák) szerint éljük az életünket, törekszünk arra, hogy sem másoknak, sem a környezetünknek, sem magunknak ne okozzunk kárt sem tettben, sem szóban, sem gondolatban. Nem eszünk húst, az ételünket magunk készítjük el.

Időpont:  2014. Július 12, Szombat - 2014. Július 19, Szombat

tovább


Dátum: 2014. 02. 05. 21:13        Forrás:

 

AMMTICS

Időpont: Havonta egyszer. A pontos időpontot a csoport tagjai számára kör-emaliben küldjük meg.

Az AMMTICS olyan lelkes buddhista gyakorlók közössége, akik az Árya Maitréja Mandala hagyománya alapján folytatnak tanulmányokat és gyakorlatokat. A csoport a Buddha-Dharma közös tanulására, annak hétköznapi életbe való „átfordítására”, a szívbéli-emberi együttlétre, az értékes tanítások leírására és idegen nyelvből való lefordítására, valamint azoknak tovább-adására szerveződött.

tovább


Dátum: 2014. 02. 05. 21:07        Forrás:

 

Online Dharma-coaching

Helyszín: interneten keresztül
Időpont: kedd 8:00 - 9:00, csütörtök 17:00 - 18:00

Ezt a programot Neked találtuk ki, ha: elakadtál a Dharma tanulmányozásának útján, nem tudsz választani a Buddhista Misszió programjai közül vagy kérdésed van és az előadáson nem merted feltenni.

tovább


Dátum: 2014. 01. 31. 15:08        Forrás:

 

Nem csak a szépkorúaknak van szüksége menedékre

Időpont: hétfő 17:15 - 19:00

Feldolgozandó témák: a szépkorúak menedéke, a munka és a menedék, a hét barát mint menedék, a család mint menedék, a betegségből a menedékbe, a félelemből a menedékbe, a részleges önellátás menedéke, a boldogságkereső üzemmód menedéke, a fenntartható szellemi fejlődés menedéke.

tovább


Dátum: 2014. 01. 31. 15:08        Forrás:

 

A Szisztematikus tanulmányok vizsgaelőadásai

A Buddhista Misszió mintegy másfél éve indította el a Szisztematikus buddhista tanulmányok képzést. Ennek során lehetőség nyílt mély és átfogó ismeretek elsajátítására, miközben a tanulók „élesben” gyakorolhatták a Dharma átadásának művészetét. A tanítványok az elmúlt három szemeszter során elsajátított tanulmányaikat és megértésüket vizsgaelőadások során mutatják be. A különleges alkalomra a Keleti Kulturális Központban kerül sor 2014. február 8-9-én 9:30 órától.

tovább


Dátum: 2014. 01. 29. 10:38        Forrás:

 

Vadzsramálá újévi üzenete

Békés, boldog új évet kívánok a Buddhista Misszió híveinek és barátainak. Az elmúlt hónapokban a közösségünkben zajló változások lehetőségeket és kihívást jelentettek mindannyiunk számára. A fiatalabb generáció átveszi a felelősséget, hogy ötleteket, elképzeléseket osszon meg, képességeket, tehetséget, időt és energiát ajánljon fel. Éppen ezért bizalommal tekinthetünk a jövő felé.

tovább


Dátum: 2014. 01. 03. 14:35        Forrás:

 

A Dharma könyvtár és a KKK ünnepi nyitvatartása

Ezúton tájékoztatunk minden kedves olvasót és látogatót, hogy a Dharma könyvtár és a Keleti Kulturális Központ december 23 hétfő és január 1 szerda közötti időszakban zárva lesz.

tovább


Dátum: 2013. 12. 19. 11:30        Forrás:

 

Karácsonyi ruhagyűjtés és ruhaosztás!

A Buddhista Misszió szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az utcán élő emberek át tudják vészelni a hideg hónapokat, ezért az utóbbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is szervezünk ruhagyűjtést, majd a vásárolt és összegyűjtött ruhákat karácsony előtt szétosztjuk. Az akció csak akkor lehet sikeres, ha minél többen csatlakoztok hozzá, és segítetek benne a feleslegessé vált ruhák, cipők felajánlásával, önkéntes munkával, pénzadománnyal, illetve támogató gondolatokkal, szándékkal.

tovább


Dátum: 2013. 12. 11. 13:54        Forrás:

 

Kincskeresés az őszi erdőben

Napsütéses tavaszi időt fogtunk ki október 27-én az első geocaching kirándulásra. Már délelőtt 10-kor érezhető volt, hogy kabátra nem lesz szükség és ez így is maradt egészen délután 5-ig. A kincsek után kutatva utunkba került jópár les, eldugott lépcsők és találtunk egy biciklis akadálypályát az erdő közepén, amit a közelben élő fiatalok építettek. A kirándulás során összesen 6 geoládát kutattunk föl.

tovább


Dátum: 2013. 11. 22. 14:16        Forrás:

< Előző   1 2 3 [4] 5 6 7 8 ... 52   Következő >