2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Kineziológia

Kineziológia

< Előző   1 [2] 3 4   Következő >
 

Gondolatébresztés 1. rész

Gondolatébresztő sorozatomat olyan szándékkal találtam ki, hogy a hétköznapi életünket ne csak elviseljük, ne csak tengessük a napjainkat sorban egymás után, hanem örömet is találjunk abban, hogy élünk. Jobbak legyünk egymáshoz, így javítva a világot, egyénenként szorgoskodva, hiszen az óceán is cseppekből áll. Lássunk is, ne csak nézzünk! Váljon tudatossá, hogy mi az, amit nem jól teszünk, és ki tudunk javítani annak érdekében, hogy boldogabbak lehessünk.


Dátum: 2011. 10. 27. 17:29        Forrás: Aranyosi Éva

 

Szakítás után

"Az élet minden csatája arra jó, hogy tanuljunk valamit belőle, még azokból is, amelyeket elveszítünk." Paulo Coelho

Az idei évben sok fiatal nő és férfi keresett fel olyan nehézséggel, hogy a szakítás után vagy Ő maga, vagy a volt párja nem tud tovább lépni. Visszahúzzák az emlékek, az együtt töltött idő, ami a szenvedés közben megszépül. Közben megfeledkeznek a szakítás valódi okáról. Nehéz döntés volt, sok fájdalom előzte meg, ami több esetben évekig tartott. Bántottak, becsaptak, hazudtak, megcsaltak, megaláztak, nem figyeltek oda ránk és sorolhatnám. Mégis siratjuk az elmúlását.

Annyira rossz egyedül, hogy még szenvedve is jobb?


Dátum: 2011. 10. 22. 15:03        Forrás: Aranyosi Éva

 

Gyerekszáj

Amikor nehéz nem együtt sírni valakivel… Egy kislány az anyukájával jött hozzám. Hármasban kezdünk beszélgetni, a gondjaikról: rendszeres családi veszekedések, durva káromkodások, megfélemlítések otthon, az édesapa részéről. Kilenc évesen ezt nehezen viseli az ember gyermeke. Anya gyenge, nem védekezik, nem védi meg lányát sem. Válni, változtatni képtelen, úgy érzi, nincs rá lehetősége, fél, szorong és aggódik. Érzi a tehetetlenségét és a helyzet súlyosságát, ezért kér, segítsek a kislányának, hogy legalább neki „könnyebb” legyen.


Dátum: 2011. 05. 15. 17:43        Forrás: Aranyosi Éva

 

Együtt, egyedül

Az érzelmek - mint például a szerelem - nem öregszenek meg a testünkkel együtt. Az érzelmek egy olyan világ részei, amit nem ismerek, de ebben a világban nincs idő, sem tér, sem határok.” Paulo Coelho Az utóbbi időkben egyre több olyan nő és férfi kliens keresett fel, akiknek az a problémájuk, hogy gyermekeik „kirepültek a családi fészekből”, ezért feleslegesnek érzik magukat, illetve nem találják a helyüket így 40-50 felett. Hogyan találjunk újra egymásra a párkapcsolatunkban? Valószínű, hogy azért szembesülök mostanában ezzel a témával egyre többször, mert az én családomban is most jött el az idő, hogy el tudjam engedni felnőtté vált fiamat.


Dátum: 2011. 02. 07. 13:46        Forrás: Aranyosi Éva

 

GONDOLATOK

Azt mondják, életünk első 6-7 évében kell megkapnunk mindent, amiből egész életünkben gazdálkodni fogunk. Ami ekkor kimarad, érzelmileg, lelkileg, értékrendileg, az örökre hiányozni fog. Pótolhatatlan! Szülőként igyekszünk megtanítani mindent, amit mi is megtanultunk generációról-generációra. Megtanítjuk, amit helyesnek vélünk. Viselkedésünk is elsajátítandó értékű lesz. A mi reakcióink az Ő reakciója lesz, a mi viselkedésünk az Ő viselkedése lesz, stresszre, váratlan helyzetre, örömre, bánatra egyaránt. Fontos megtanítani a kisgyermekünknek a választás szabadságát, a következményeivel együtt. Így lesz majd képes felelősséget vállalni.


Dátum: 2011. 01. 15. 19:21        Forrás: Aranyosi Éva

 

Legyél az apukám!

Egy kis útmutatás a kezdő apukáknak…

Emlékszem, milyen boldog voltam, amikor megszületett a kisfiam. Alig vártam, hogy haza mehessünk a kórházból, és otthon „igazi” családdá alakulhassunk. Amikor néhány nappal a szülés után, a délelőtti nagyviziten kimondták a varázsszót: holnap hazamehetnek, végtelenül örültem. Majd elgondolkodtam, mit is jelent mindez. Egyedül otthon, … csak Ő meg Én…


Dátum: 2010. 10. 01. 10:48        Forrás: Aranyosi Éva

 

Gyermekeink nevelése - másképp (2. rész)

Gyermekeink nevelése - másképp (2. rész) nyitókép Előfordul-e, hogy gyermekünk jelenlétében panaszkodunk másik felnőttnek, hogy nem bírunk vele? Abban a pillanatban, hogy a gyermek meghallja ezt, már tudja, a szülő gyenge, tehát őneki kell erősnek lennie. A szülő fölé fog emelkedni. És valóban ez történik: övé lesz az irányítás, kész a szerepcsere. Sokszor alakul egy család élete úgy, hogy a gyermek belekerül egyik napról a másikra a felnőtt szerepbe: ilyen a szülők válása, vagy egyik szülő halála – amikor a gyermek társául, barátjául szerződik anyának, apának.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Gyermekeink nevelése - másképp

Gyermekeink nevelése - másképp nyitókép Napjainkban egyre több szülő keseredik el és áll tehetetlenül gyermekével szemben. Nem tud mit kezdeni a szófogadatlansággal, az agresszióval, az akaratossággal, a félelemmel, és még sorolhatnám tovább. Szeretnének tanácsot kapni, de nem tudják hova forduljanak. Azok a szakemberek, akinek nevelési tanácsai megfelelőek, nem mindig vannak „kéznél”. Minket is neveltek valahogy, - lehet, hogy elhatároztuk, mi másképp fogjuk tenni, mégsem megy - és pont ugyanúgy teszünk mindent, mint szüleink velünk tették. Nehéz ebből kilépni.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

Alternatív gyermekterápiák

Alternatív gyermekterápiák nyitókép A gyermekek fejlődését – óvónőként - lassan 30 éve figyelem. Feltűnt, hogy évről évre nő azoknak a gyermekeknek a száma, akik túlmozgással, „ügyetlenkedéssel”, tanulási nehézséggel, beszédproblémával, figyelemzavarral, viselkedési és pszichés problémákkal küzdenek. Tudja mindenki, észrevette mindenki, és aki teheti, igyekszik valamit tenni.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

 

A kineziológia csodája! Miért hat és miben segít?

A kineziológia csodája! Miért hat és miben segít? nyitókép Fogantatásunktól kezdve minden, ami körülvesz bennünket, hatással van ránk. Családunk és környezetünk életszemlélete, az állandó elvárások, melyek behatárolnak bennünket, az olyan események, melyek stresszt okoztak számunkra, energetikai blokkok formájában jelen vannak lelkünkben, testünkben. Ha ezek a blokkok huzamos ideig fennállnak, testi tünetekben, majd betegségekben nyilvánulnak meg.


Dátum: 2010. 05. 29. 10:58

< Előző   1 [2] 3 4   Következő >