2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Könyvespolc

Könyvespolc

< Előző   1 2 [3] 4 5 6   Következő >
 

Kurt Vonnegut: Macskabölcső

Híres Zenész Barátom ajánlotta, hogy Kurtnak ezzel a könyvével lezdjem az életművét az előző sikertelen kísérletem után. Szerencsére megláttam valakinél és sikerült tőle kölcsönkérnem, mielőtt a köny meg-wc-sedett volna. A legfeketébb fekete humor. Tényleg sokkal jobb volt mint a Börtöntöltelék, de azért nem bántam különösebben, amikor az utolsó oldalra értem. Azt hiszem végeztem a fekete [...]


Dátum: 2010. 10. 11. 19:58        Forrás: Olvasónapló

 

Ernest Hemingway: Az öreg halász és a tenger

Alex második kötelezője. Az osztályban az a hír terjeng, hogy “Ettől nagyobb hülyeség nincs is. Egy ember ül egy csónakban az egész könyvben.” Az állítás második fele valóban igaz, azonban ennek ellenére nem lehet letenni, végig kell izgulni a könyvet. Én már az első nap estéjén attól tartottam, hogy szomjanhal, hiszen csak egy üveg vize [...]


Dátum: 2010. 10. 10. 19:41        Forrás: Olvasónapló

 

William Golding: A legyek ura

Alex idei kötelező olvasmányai közül választottam ezt, mert nem tudni miért, de még nem olvastam. Akit nagyon érdekel miről szól ez a könyv biztosan nagyon sok elemzést talál róla. Számomra az egyetlen tanulság, hogy az ember egyik legnagyobb ellensége önmaga, amit mindjárt a második helyen az embertársa követ.


Dátum: 2010. 10. 09. 19:31        Forrás: Olvasónapló

 

Spencer Walls: Akit üldöznek a nők

Haruki után egy olyan könyvet akartam olvasni, amelyiket biztosan meg fogok érteni. Persze nem én választottam, az antikváriumis csomagolólány küldte ajándékkönyvként. Egy híres színésszel élhetünk együtt néhány hétig és megtudhatjuk tőle milyen is az, amikor üldöznek a nők. Rossz. De a könyv szórakoztató még akkor is, ha mindig tudható mi lesz a következő oldalon.


Dátum: 2010. 10. 08. 19:31        Forrás: Olvasónapló

 

Út fákkal és egy emberrel

Amíg a sablon újra nem indul az új WordPress motorral. (Oldalt birkák is vannak, de ezeken nincs csillag.)


Dátum: 2010. 09. 19. 12:41        Forrás: Olvasónapló

 

Murakami Haruki: Birkakergető nagy kaland

Egy csöppet sem csalódtam Murakami Harukiban. Végigolvastam a könyvet, megrágtam és megértettem minden szót, mondatot és bekezdést. Gondosan figyeltem a szereplőkre, neveikre, tulajdonságaikra, személyiségfejlődésükre. Mindig tudtam ki hol van, hogy hívják és mit csinál. A végén mégsem értettem meg, hogy mi a helyzet. A könyv címe erősen túlzó, senki ne várjon rohangálós nyomozást, ahol közelebb [...]


Dátum: 2010. 09. 10. 20:38        Forrás: Olvasónapló

 

Boris Vian: Blues egy fekete macskáért

Mindig bajban vagyok az olyan szerzőkkel, akiknek ötnél több könyvük van egy könyvesbolt polcán. Sejtjük, hogy az író jó, mert ismerős a neve meg hallottunk is már róla más okos embereket beszélgetni. Na de melyik az a jó könyv? Melyikkel kezdjem, hogy ne egyből a kiábrándulás részhez jussak? Sok ilyen író van, többek között Coelho, [...]


Dátum: 2010. 08. 27. 21:00        Forrás: Olvasónapló

 

Hogyan legyünk boldogok? Életünk átalakításának útjai tudományos megközelítésben

hogyan-legyunk-boldogok.jpgSonja Lyubomirsky: Hogyan legyünk boldogok? című könyve a boldogság tudatos eléréséről és fokozásáról, a boldogtalanság leküzdéséről szól. Lehet-e vajon tudatosan megdolgozni a boldogságért, és ha igen, akkor milyen eredményt várhatunk vajon? - merül fel azonnal az emberben a kérdés. És csak egy kicsit tudunk tornázni boldogságszintünkön, vagy ennél többre számíthatunk? A könyv elsõ fejezete ezt a kérdéskört tárgyalja részletesen (megnyugtató választ adva), majd két teszt segítségével megállapíthatjuk, mennyire vagyunk boldogok és mennyire vagyunk depressziósak. (Hiszen a kettő nem ugyanaz, persze a derpesszió kizárja a boldoigságot, de ahogy a pozitív pszichológia megalapítója, Martin Seligman mesélte: egyre több depresszióst gyógyítottam meg, de amit elértek, az nem a boldogság volt, mert ahhoz más technikák kellenek, mint a depresszió megszűntetéséhez. Boldognak lenni tehát nem "depresszió-mentesnek" lenni.)


Dátum: 2010. 08. 22. 23:26        Forrás: Pszichológia.com

 

Dalma Heyn: A vágy csendje

A vágy csendjeA Lélek kontroll sorozat szokásához híven megint egy igen értékes, lebilincselő szakmai olvasmányt jelentetett meg. A cím alapján azt gondolhatnánk, valamilyen spirituális téma lesz terítéken – az én asszociációim legalábbis a meditáció és a szellemi lecsendesülés voltak, ezzel szöges ellentétben azonban a leghétköznapibb, leginkább húsbavágó, mindenkit érintő problémakörrel kerülünk szembe: a női szexualitással. Persze, ha rögtön az eredeti címet vizsgáljuk (The Erotic Silence of the American Wife) – azonnal pontos képet kaphatunk a témáról.


Dátum: 2010. 08. 19. 18:06        Forrás: Pszichológia.com

 

David Seamands: Gyógyító sebeink

David Seamands: Gyógyító sebeink c. könyvében feltárja előttünk szűnni nem akaró érzelmi fájdalmaink forrását, és megmutatja a belső nyugtalanságtól való szabadulás, és a sérült érzelmeink gyógyulásának útját.

Az író kerüli a leegyszerűsített sablonos válaszokat, az ítélkezést és a szakmai közhelyeket. A könyv igazi, mély együttérzésről és megértésről árulkodik, vidámságot, humort sugároz, és írását valóságos emberekről szóló, bensőséges történetekkel fűszerezi. Seamands otthonosan mozog a bibliai idézetek kifejtésében, mint a nyugtalan és kereső emberek lelki gyógyításában, az értékes mondandót ez teszi izgalmassá.


Dátum: 2010. 08. 09. 01:00        Forrás: Pszichológia.com

< Előző   1 2 [3] 4 5 6   Következő >