2018. január 21. Ágnes napja van
   Mai cikkekben keresek
   Heti cikkekben keresek
   Összes cikkben keresek

Wellness magazin - Könyvespolc

Könyvespolc

< Előző   1 2 3 [4] 5 6   Következő >
 

Baranyi Mária: Egy előszoba titkai

Egy ismerősöm adta kölcsön ezt a könyvet, akinek az ismerőse írta és az én ismerősöm szerint ez egy jó könyv. Kicsit tétováztam, mert nem éreztem, hogy Horn Gyula tevékenységének a leírása különösebben le tudna kötni. Másrészt abban az időben az iskola miatt nem sokat foglalkoztam a politikával mert nem is érdekelt, ezért jó ötletnek tűnt [...]


Dátum: 2010. 07. 26. 14:00        Forrás: Olvasónapló

 

Pete McCarthy: McCarthy’s Pub

Sajnálattal kell bejelentenem azt a szomorú hírt, hogy meghaltam. Hogy honnan tudom? Hát ennek a könyvnek az ajánlójából: “Ha Pete McCarthy eme remekbeszabott könyvének kézbevételét követő egy-két percen belül az ember még nem dől a nevetéstől, akkor ez minden valószínűség szerint annak tudható be, hogy már nem él.” Azt hiszem ezek után már nem kell [...]


Dátum: 2010. 07. 26. 12:00        Forrás: Olvasónapló

 

R. D. Laing: Tényleg szeretsz? Gubancok

Lapozgatok Laing könyvében, hátha olyan oldalra jutok, ami egy remek idézet lehetne, hogy megfogja a (könyvajánló) olvasót. De minden oldalt utálok. Mert annyira a gyengé(m)be vág.

Na végre, ez itt egy ábra, de itt az ábrák ugyanolyan kegyetlenek: csak egy kör van kerítve a gondolathoz:  „nincs jogcímem arra amim van > tehát  > mindazt amim van > loptam > mivel  > nincs rá jogcímem > mivel > loptam > tehát >" itt a kör bezárul az első mondatnál lehet folytatni... 


Dátum: 2010. 07. 25. 22:05        Forrás: Pszichológia.com

 

Naszádi Kriszta - Nemes Ödön: Párbeszéd az öregséggel

Mit jelent a reflektív élet? Hogyan lehetünk szüntelenül nyitottak? Miként fedezhetjük fel az értéket azokban a sebekben, melyeket életünk során szereztünk? Mi a titka a boldog és teljes öregkornak? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat az Olvasó, ha kezébe veszi a Párbeszéd az öregséggel című könyvet. 

Nemes Ödön, jezsuita szerzetes Naszádi Krisztával folytatott beszélgetése során vall elsősorban az öregséghez való viszonyáról, melyben nyolcvannégy év tapasztalata és bölcsessége tükröződik. Öt rövid fejezetben osztja meg gondolatait az időskorról, melynek keresztjeit és örömeit nap, mint nap tapasztalja.


Dátum: 2010. 06. 30. 12:01        Forrás: Pszichológia.com

 

Kurt Vonnegut: Börtöntöltelék

Olvasási sebességem meglehetősen lelassult és ennek több oka is van. Elsősorban nem találom azokat a könyveket, amelyek tényleg lekötnek. Másodsorban a televízió közelebb került az ágyamhoz így esténként a csendes olvasás helyett gyakrabban hallgatom Jay Leno előző napi vicceit. Egyszer aztán hirtelen felindulásból elmentem venni egy könyvet, mert jó lenne már olvasni valamit. A Börtöntöltelék [...]


Dátum: 2010. 06. 16. 21:00        Forrás: Olvasónapló

 

BlogKerék, avagy Szeged szeret

Szeretem a könyvtáram, szeretem a blogom, szeretem Szegedet! A szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és a Csongrád Megyei Könyvtárosok Egyesülete az Ünnepi Könyvhét 2010 Szeged (blogját a Somogyi könyvtárosok szerkesztik) rendezvénysorozatának keretében rendezte meg közös szakmai napját „BlogKerék – avagy a könyvtáros bloggerek a Somogyiban” címmel, kerekasztal-beszélgetés a könyvtárak és a web2 kapcsolatáról, ahová [...] Ez is érdekes:BlogKerék, avagy könyvtáros bloggerek Szegeden Hubay Miklós: Könyvtári blogok Magyarországon MINYON, avagy Új zenei könyvtári blog Zenei könyvtári blogok Könyvtári blogok Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


Dátum: 2010. 06. 10. 13:22        Forrás:

 

Gary Chapman: Változzunk együtt!

Változzunk együttA szerző keresztény, amerikai házassági és párkapcsolati tanácsadó. Számos könyve jelent már meg magyarul is, talán legismertebb ezek közül az Egymásra hangolva.

Gary Chapman tanácsadói munkája során azt tapasztalta, hogy a párok többsége vágyik egymás szeretésére-szeretetére, mégsem működik a kapcsolatuk, mert nem tudják, hogy a társuk milyen formában tudja befogadni a szeretetüket (mi a másik szeretetnyelve).

A Változzunk együtt! című könyve egy újabb kritikus és általános párkapcsolati problémát jár körül, nemcsak rávilágít erre, hanem megoldási módot is kínál rá.


Dátum: 2010. 06. 10. 01:00        Forrás: Pszichológia.com

 

Kloggerinák

csbk: http://jugyu-gyakkonyvtar.klog.hu/ Trinity: http://hangtarnok.klog.hu könyvtárostanár: http://konyvtarostanar.klog.hu Blogoló könyvtárosnők és FV szomszédok, fantasztikus élmény volt velük találkozni! Ez is érdekes:BlogKerék, avagy könyvtáros bloggerek Szegeden Jason újra munka közben Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin. Ez is érdekes:BlogKerék, avagy könyvtáros bloggerek Szegeden Jason újra munka közben Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


Dátum: 2010. 06. 09. 16:00        Forrás:

 

R. D. Laing: Bölcsek, balgák, bolondok

Bölcsek, balgák, bolondokR.D. Laing saját életútjának, életének főbb eseményeinek bemutatásával és annak önmagára, a személyiségére és világlátására gyakorolt hatásának leírásával világítja meg egyedi szakmai nézőpontját .

Bevallom, az elején elég sokáig zavaró volt számomra olvasni a könyvet. Kifejezetten pszichiáter-pszichológus-ellenesnek éreztem azt és ez ellenállást okozott bennem. Ahogy aztán tovább olvastam, idővel elolvadtak ezek a gátak, talán pontosan attól, hogy menet közben Laing hagyta, hogy megértsem, miért is gondolkodik úgy, ahogyan teszi ezekről a szakmákról.


Dátum: 2010. 06. 06. 01:00        Forrás: Pszichológia.com

 

Két műfaj határán: Beszélgetés Szabó Attilával

Aki csak kicsit is érdeklődik a népzene iránt városunkban, az bizonyára ismeri Szabó Attilát, aki sokáig a Gajdos együttes prímása volt, rock együttesekben is láthattuk, és a zeneiskolában is tanított. Mostanában ritkábban hallhatjuk zenélni Egerben, de országosan egyre ismertebb. Talán kezdjük a tanulmányaiddal! Az egri főiskolán szereztem először történelem-ének szakos diplomát. Ezután indult be Nyíregyházán az ének-zene [...] Ez is érdekes:Csík és Kispál Beregszászon Csík a Völgyben Abkarovits Endre: A Csík zenekar Muzsikás: Allegro barbaro Fonó válogatás Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


Dátum: 2010. 06. 03. 20:42        Forrás:

< Előző   1 2 3 [4] 5 6   Következő >